Ένα εκπληκτικός Πορμηθέας στο πρώτο ημίχρονο ο οποίος σημείωσε 60 πόντους, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον ΠΑΟΚ τον οποίο και νίκησε με το επιβλητικό 100-86 και έφυγε για το… Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος.
Εκεί βρίσκονται η ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός με τις τέσσερις ομάδες να μπαίνουν στην κληρωτίδα την Δευτέρα(07/2) για να γίνουν γνωστά τα ζευγάρια του του Final Four (18-20/2 στο Ηράκλειο).
Από το ημίχρονο (60-35) όλα έδειχναν πως έχουν κριθεί, όμως ο ΠΑΟΚ μείωσε ως τους 9 πόντους απειλώντας τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν πρωταγωνιστές τους Αγραβάνη (27π.) και Γκραντ (24π.).
Ο Προμηθέας ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι και με πρωταγωνιστή τον Γκάντι(8π) έτρεξε ένα σερί 11-0 κλέινοντας την πρώτη περίοδο στο +13 (31-18).
Οι Πατρινοί είχαν επιβάλει πλέον τον ρυθμό τους και με μπροστάρη τον Αγραβάνη (11π.) πήγε στο 40-18 μόλις στο 12’, ενώ το τρίποντο του Γκίκα μεγάλωσε κι άλλο την απόσταση στο +23 (48-25).
Ο ΠΑΟΚ στην συνέχεια κατάφερε να βγάλει μια κάποια αντίδραση, μείωσε με τον Γιάνκοβιτς, όμως ένα σερί 6-0 του Προμηθέα με Αγραβάνη και Ρέι πήγαν τη διαφορά και πάλι πάνω από τους 20 πόντους (70-48)
Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Προμηθέα να φτάνει στον μαγικό αριθμό… 100 και να παίρνει το «χρυσό» εισιτήριο για το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Η Ρεάλ έκανε… πάρτι απέναντι στη Μονακό, τη «φιλοδώρησε» με έξι γκολ (6-1), όμως το πιο σημαντικό είναι ότι την κράτησε σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό. Στους 9 βαθμούς παρέμειναν οι Μονεγάσκοι στους 8 οι Πειραιώτες πλέον!
Την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο την 11η θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA έδωσε στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, μετά το 2-0 επί της Λεβερκούζεν.