Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, με μια μυθική ανατροπή επικράτησε με 3-2 σετ του Αλιασίμ και θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στους «4» του Αustralian Open.
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, μετά από μια επική ανατροπή επικράτησε με 3-2 σετ του Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Australian Open που θα διεξαχθεί την Παρασκευή (28/1).
Ο Ρώσος τενίστας επικράτησε με 3-2 σετ (7-6, 6-3, 6-7, 5-7, 4-6) σε ένα παιχνίδι που είχε διάρκεια περίπου 4 ώρες και 40 λεπτά και θα βρεθεί στο δρόμο του Έλληνα πρωταθλητή προς τον τελικό του Αustralian Open.
Η αναμέτρηση του Στέφανου με τον Ρώσο θα γίνει την Παρασκευή το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), ανάλογα με το πότε θα τελειώσει ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ Ναδάλ και Μπερετίνι. H πρώτη αναμέτρηση είναι προγραμμαρισμένη περίπου για τις 05:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, όποτε αυτό σημαίνει πως ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Μεντβέντεφ θα αρχίσει περίπου στις 10:30 το πρωί.
Ο Τσιτσιπάς με τον Μεντβέντεφ έχουν βρεθεί αντίπαλοι άλλες 8 φορές στο παρελθόν, με τον Ρώσο να προηγείται με 6-2 στις νίκες. Η πρώτη νίκη του Ρώσου ήταν στο Μαϊάμι, ενώ άλλη μια νίκη του Ρώσου στο US Open την ίδια χρονιά και μία στην Βασιλεία.
Το 2019 σε Μονακό και Σανγκάη ο Μεντβέντεφ έκανε το 5-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια με τον Τσιτσιπά να παίρνει την πρώτη νίκη στο ATP Finals την ίδια χρονιά. Το 2021 ήταν οι τελευταίες τους δύο συναντήσεις με τον Μεντβέντεφ να κερδίζει στον ημιτελικό του Australian Open και τον Στέφανο να παίρνει ρεβάνς στον προημιτελικό του Roland Garros.
Επική ανατροπή από τον Daniil Medvedev, επέστρεψε από 0-2 σετ ενάντια στον Felix Auger-Aliassime και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά! ? #matchpoint
Η «νέα» Εθνική που παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με την Παραγουάη, είναι μια εκδοχή χωρίς προοπτική και με συγκεκριμένες «δεσμεύσεις», που την κρατούν δέσμια στην εξέλιξη. Η διαχείριση του Κωνσταντέλια και το παλαιότερο παράδειγμα με τον Φορτούνη, δείχνουν τον δρόμο για όσα... δεν πρέπει να γίνουν.
Ο Άρης Betsson έφυγε με το διπλό από την Ρόδο (96-92), για την 23η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Ρεκόρ καριέρας σε πόντους ο Αμίν Νουά με 31. Εξαιρετικός και ο Αντετοκούνμπο με πέντε τάπες.