Όρθια στάθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο της ντέρμπι στη μετά Σόλσκιερ εποχή. Η Τσέλσι «σφυροκόπησε» στο δεύτερο ημίχρονο τους «κόκκινους διαβόλους» που άντεξαν και πήραν την ισοπαλία με 1-1 δίνοντας παράλληλα νέο ενδιαφέρον στην κορυφής της βαθμολογίας με Σίτι και Λίβερπουλ να μειώνουν στον ένα και στους δύο βαθμούς αντίστοιχα. Στο -5 από την τετράδα η Γιουνάιτεντ.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Ντε Χέα ο οποίος κατέβασε ρολά και νικήθηκε μόνο από την άσπρη βούλα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας νίκησε τους Ζιγές, Οντόι και Τζέις στο πρώτο ημίχρονο όπου η Τσέλσι είχε και δοκάρι στο 31′ με τρομερό σουτ του Ρίντιγκερ.
Κι ενώ δεν είχε καν τελική στο ματς η Γιουνάιτεντ, κατάφερε να προηγηθεί από δώρο του Ζορζίνιο. Ο άσος της Τσέλσι έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, με τον Σάντσο να φεύγει απέναντι από τον Μεντί και να τον πλασάρει για το 0-1 στο 50′. Ο Βέρνερ αστόχησε από καλή θέση στο 58′ και στο 67′ ήρθε το 1-1 με τον Μπισάκα να κάνει πέναλτι στον Τιάγκο Σίλβα και τον Ζορζίνιο να παίρνει το αίμα του πίσω ισοφαρίζοντας για τους «μπλε».
Ζιγές και Λόφτους Τσίκ είχαν μεγάλες ευκαρίες στη συνέχεια για την Τσέλσι ενώ είχε και η Γιουναίτεντ τη δική της στιγμή στο 88′ όταν από λάθος του Μεντί ο Φρεντ δεν έδωσε την πάσα στον Ρονάλντο και τελείωσε μόνος τη φάση χάνοντας την ευκαιρία. Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πούλισικ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ρίντιγκερ ολομόναχος αστόχησε σε σουτ χάνοντας ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο Ολυμπιακός θα πάει στη Γερμανία για τη ρεβάνς με τη Λεβερκούζεν, έτοιμος να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη για να φτάσει στην ανατροπή, όπως ανέφερε στο μήνυμά του ο Ροντινέι.
Ασταμάτητοι οι Ντιτρόιτ Πίστονς, νίκησαν και μέσα στη Νέα Υόρκη τους Νικς με 126-111, με τον Κέιντ Κάνιγχαμ, να βάζει 42 πόντους. - Όλα τα αποτελέσματα του NBA.