Μεγάλο «διπλό» της Αταλάντα κόντρα στην Γιουβέντους (1-0)
Η Αταλάντα επικράτησε με σκορ 1-0 της Γιουβέντους εκτός έδρας, παραμένοντας σε… τροχιά Champions League, σε αντίθεση με τους «μπιανκονέρι» που παραμένουν εκτός ευρωπαϊκών θέσεων.
Μια πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε η Αταλάντα επικρατώντας εκτός έδρας της Γιουβέντους με σκορ 1-0, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Serie A. Έτσι το σύνολο του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι παραμένει στη ζώνη που οδηγεί στο Champions League, σε αντίθεση με τους «μπιανκονέρι» που παραμένουν εκτός των ευρωπαϊκών θέσεων.
Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να βρουν νωρίς γκολ, και στη συνέχεια κράτησαν στην άμυνα, υποχρεώνοντας το σύνολο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στην πέμπτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα, που επιβεβαιώνει την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται αγωνιστικά ο σύλλογος.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τη Γιουβέντους να έχει μια ελαφρά υπεροχή έναντι της Αταλάντα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι όμως ήταν εκείνοι που κατάφεραν να κάνουν το 1-0 με τον Ντουβάν Ζαπάτα στο 28ο λεπτό, σκορ το έμεινε μέχρι και τη λήξη του 45λεπτου.
Στο δεύτερο μέρος, όπως ήταν λογικό οι «μπιανκονέρι» πίεσαν ασφυκτικά για να πετύχουν το τέρμα της ισοφάρισης, όμως κάτι τέτοιο συνέβη ποτέ, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν μέχρι το τέλος, παίρνοντας άλλη μία σημαντική νίκη.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.