Η Ακαδημία του Ολυμπιακού διακρίθηκε για ακόμη μια φορά, καθώς ο εργοφυσιολόγος και υπεύθυνος μετρήσεων, Δημήτρης Στεργιόπουλος κέρδισε μία από τις υποτροφίες που δίνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για επιστημονικές μελέτες
Ο Ολυμπιακός αποτελεί τον κορυφαίο σύλλογο στην Ελλάδα, λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πλαίσια και συνεχώς εξελίσσεται, παρέχοντας τα πάντα στους αθλητές του.
Η Ακαδημία των ερυθρόλευκων ακολουθεί τα χνάρια της επαγγελματικής ομάδας και δουλεύει στα πρότυπα των μεγαλύτερων συλλόγων του κόσμου με συνεχείς διακρίσεις.
Μια από αυτές κέρδισε και ο Δημήτρης Στεργιόπουλος, ο οποίος είναι εργοφυσιολόγος και υπεύθυνος μετρήσεων της Ακαδημίας. Ο κ. Στεργιόπουλος λοιπόν πήρε μία από τις υποτροφίες που δίνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για επιστημονικές μελέτες, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά για κάποιον υποψήφιο διδάκτωρ αλλά και ελληνικό πανεπιστήμιο (Καποδιστριακό) χωρίς συνεργασία με πανεπιστήμιο του εξωτερικού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μεγάλη διάκριση για την Ακαδημία του Ολυμπιακού
Ο εργοφυσιολόγος, υπεύθυνος μετρήσεων της Ακαδημίας μας, Δημήτρης Στεργιόπουλος, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά για κάποιον υποψήφιο διδάκτωρ αλλά και ελληνικό πανεπιστήμιο (Καποδιστριακό) χωρίς συνεργασία με πανεπιστήμιο του εξωτερικού.
Ο κ. Στεργιόπουλος θα ερευνήσει την επίδραση των συνεχόμενων αεροπορικών ταξιδιών σε διάφορες φυσιολογικές λειτουργίες και στην απόδοση των elite αθλητών ποδοσφαίρου, με τις συγκεκριμένες υποτροφίες να δίνονται από την UEFA με σκοπό την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.
Αξίζει να σημειωθεί πως το project του κ. Στεργιόπουλου επελέγη ανάμεσα σε δυνατές υποψηφιότητες μεγάλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Μετά την Άρσεναλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ από την ουραγό Γουλβς την... πάτησε και η Άστον Βίλα, καθώς ηττήθηκε με 2-0 για την 28η αγωνιστική της Premier League.
Τρίτη σερί νίκη και πέμπτη στα έξι τελευταία ματς για την Άουγκσμπουργκ που επικράτησε με 2-0 της Κολωνίας και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Διαιτητής στην Ισπανία συνελήφθη με την κατηγορία ότι εξασφάλιζε εκπτώσεις σε εισιτήρια της Βιγιαρεάλ χρησιμοποιώντας κλεμμένα στοιχεία ποδοσφαιριστών.