Μπιλ Γκέιτς: Μεταφέρει ποσά στον λογαριασμό της πρώην συζύγου του
Η «σπαζοκεφαλιά» του διαζυγίου με το μοίρασμα της περιουσίας. Οι πρώτες κινήσεις του Μπιλ Γκέιτς.
Μετά την ανακοίνωση του ζευγαριού για το διαζύγιο, το ενδιαφέρον στρέφεται στο πως θα γίνει η μοιρασιά της αμύθητης περιουσίας. Από ότι φαίνεται τα πρώτα βήματα γίνονται, και ο χρόνος θα δείξει αν όντως ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς θα καταφέρουν να λύσουν τις διαφορές τους χωρίς «παρατράγουδα» συνεχίζοντας την κοινή επαγγελματική τους πορεία όπως έχουν άλλωστε ανακοινώσει.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το ζευγάρι θα χωρίσει την περιουσία του με ιδιωτικό συμφωνητικό, ενώ το E!News αποκάλυψε ότι μετά την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε η Μελίντα, o Μπιλ μετέφερε στο όνομά της $14,1 εκατομμύρια σε μετοχές της Canadian National Railway Company, $2,94 εκατομμύρια σε μετοχές της AutoNation, μετοχές αξίας $2.4 δισ. της Cascade Investment, Bill Gate’s investment vehicle, $25.8 εκατομμύρια σε μετοχές της Mexico-based Coca-Cola Femsa και $155.4 εκατομμύρια σε μετοχές της Mexican broadcaster Grupo Televisa SA.
Διαβάστε επίσης: Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Πώς θα χωρίσουν την περιουσία τους
Τα ποσά αυτά μπορεί να μοιάζουν μικρά σε σύγκριση με την περιουσία του που, σύμφωνα με το Forbes, αυτή την χρονιά υπολογίζεται στα 129 δισ. δολάρια, ωστόσο φαίνεται πως είναι απλώς το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας διαζυγίου και διευθέτησης της περιουσίας, αφού δεν είχε υπογράφει προγαμιαίο συμφωνητικό.
Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στη Microsoft και είχε παντρευτεί στη Χαβάη το 1994. Το 2000 είχαν ιδρύσει το Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς Foundation, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας, των ασθενειών και των ανισοτήτων στον κόσμο”, την οποία θα συνεχίσουν να διευθύνουν μαζί ακόμη και μετά το διαζύγιό τους.
- Άννα Βίσση: Γιόρτασε τα γενέθλια της στην πίστα – Η έκπληξη της κόρης της Σοφίας και των εγγονών της
- Πώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής επηρεάζουν εγκύους και βρέφη
- «Καθάρισαν» οι Σέλτικς στη Βοστόνη, εκτός έδρας νίκες για Μπουλς, Σπερς και Σίξερς – Τα αποτελέσματα του NBA
- Κρήτη: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» – Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (20/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – Κηφισιά και τα υπόλοιπα ματς σε Super League και GBL
- Κολωνάκι: Η ώρα της αλήθειας για τη δολοφονία της Ελένης Παπαδοπούλου – Τα επιστημονικά ντοκουμέντα που «καίνε»
- IRIS: Διπλασιάζεται το όριο μεταφοράς χρημάτων μεταξύ ιδιωτών
- Η διαρκής κυβερνητική ομερτά για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 20.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-cD4pt47I4JY-unsplash-1-315x220.jpg)















































![Airbnb: Πάνω από 90% οι πληρότητες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/shutterstock_2395408901-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442