Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα έξι πιο πολυδάπανα διαζύγια στον κόσμο των δισεκατομμυριούχων

Τα έξι πιο πολυδάπανα διαζύγια στον κόσμο των δισεκατομμυριούχων

Με αφορμή το διαζύγιο του ζεύγους Γκέιτς η New York Post καταγράφει τα έξι ακριβότερα διαζύγια που έμειναν στην ιστορία

Την ημέρα που ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η επί σχεδόν 30 χρόνια σύντροφός Μελίντα ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν, η εταιρεία χαρτοφυλακίου της Μπιλ Γκέιτς, Cascade Investment, μετέφερε μερίδια σε αρκετές εταιρείες της Μελίντα Γκέιτς, αξίας περίπου 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πριν πέσουν οι οριστικοί τίτλοι τέλους στη μακρόχρονη σχέση του ζευγαριού, η Μελίντα Γκέιτς κατέστη ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Coca Cola Femsa και της Grupo Televisa SA, οι οποίες και οι δύο εδρεύουν στο Μεξικό. Και τώρα κατέχει επίσης 14,1 εκατομμύρια μετοχές της Canadian National Railway Co. και 2,94 εκατομμύρια μετοχές του ιδιοκτήτη αντιπροσώπων αυτοκινήτων των ΗΠΑ AutoNation.

Συνολικά βέβαια η περιουσία του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς ζαλίζει καθώς υπολογίζεται σε 130 δισ δολάρια. Προφανώς λοιπόν το διαζύγιό τους θα συγκαταλέγεται σε ένα από τα ακριβότερα όλων των εποχών.

Με αφορμή λοιπόν το διαζύγιο του ζεύγους Γκέιτς η New York Post καταγράφει τα έξι ακριβότερα διαζύγια που έμειναν στην ιστορία:

Μπιλ – Μελίντα Γκέιτς

Μπορεί η σχέση του ζευγαριού να ήταν καθ’ όλα ισότιμη μέσα στον γάμο τους, όπως έλεγαν οι ίδιοι, όμως δεν είναι ακόμα σαφές κατά πόσο θα είναι ισότιμη και η… μοιρασιά της τεράστιας περιουσίας τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που απέκτησε πρόσβαση στο εν λόγω δικαστικό έγγραφο, η έλλειψη προγαμιαίου συμφώνου σημαίνει ότι το διάσημο ζευγάρι ουσιαστικά δεν έχει κάποιο «οδικό χάρτη» που θα μπορούσε να τους βοηθήσει στον διαμοιρασμό της πελώριας περιουσίας τους.

Ωστόσο είχαν υπογράψει συμβόλαιο χωρισμού το οποίο αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο θα μοιραστεί η τεράστια περιουσία τους. Ένα από τα πιο ακριβά περιουσιακά τους στοιχεία είναι η κύρια κατοικία τους που βρίσκεται στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, στα περίχωρα του Σιάτλ, και είναι γνωστή με το παρατσούκλι Xanadu 2.0.

Παράλληλα διαθέτουν πολυτελείς κατοικίες σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον, τη Φλόριντα, την Καλιφόρνια και το Γουαϊόμινγκ. Το κόστος της Xanadu 2.0 έφτασε τα 60 εκατ. δολάρια. Ακόμη διαθέτει παραπάνω από 100 εκατ. μετοχές της Microsoft. Πρόκειται για την εταιρεία που ίδρυσε το 1975.

Τζεφ Μπέζος – Μακένζι Σκοτ

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος και η επί 25 χρόνια σύζυγός του Μακένζι Σκοτ ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους πριν από δύο χρόνια, το 2019. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα δαπανηρό διαζύγιο που έκανε τη Σκοτ την τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Μάλιστα πήρε το 75% των μετοχών της Amazon παρά το γεγονός ότι κατείχε 20 εκατομμύρια των οποίων η τιμή τους άγγιζε τα 30 εκατ. δολάρια. Την ίδια ώρα ο Τζεφ Μπέζος διατήρησε όλες τις μετοχές της Washington Post που αγόρασε το 2013 όπως και τις μετοχές της διαστημικής του εταιρείας Blue Origin.

Ζακλίν – Άλεκ Γουαϊλντενστάιν

Η Ζακλίν Γουαϊλντενστάιν, η οποία είναι γνωστή από την πλαστική χειρουργική της, «Catwoman», είχε το ακριβότερο διαζύγιο μέχρι σήμερα, όταν στα τέλη των 90’s χώρισε από τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της, Άλεκ Γουαϊλντενστάιν.

Το ζευγάρι χώρισε όταν η «Catwoman», έπιασε στο κρεβάτι τον σύζυγο της με μία άλλη γυναίκα. Η Ζακλιν εγκατέλειψε τον Άλεκ αφού πρώτα έγινε πλουσιότερη κατά 2,5 δισ. δολάρια. Πάντως φαίνεται ότι έχει χάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιουσίας της καθώς το 2018 υπέβαλλε αίτημα για πτώχευση.

Έλον και Τζάστιν Μασκ

Το αφεντικό της Tesla Έλον Μασκ ήταν παντρεμένος για οκτώ χρόνια με την Τζάστιν. Ο έρωτάς τους ξεκίνησε από τα χρόνια του πανεπιστημίου και οδηγήθηκε στα σκαλιά της εκκλησίας. Το ζευγάρι απέκτησε έξι αγόρια. Ωστόσο το πρώτο τους παιδί έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Σε μία ανάρτησή του στο Business Insider περιέγραψε πως οι δυο τους μοιράζονται από κοινού την επιμέλεια των παιδιών τους και πως ο ίδιος πληρώνει για τα έξοδά τους στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι αποδοχές των νταντάδων τους. Παράλληλα είχε προσθέσει πως της δίνει 20.000 δολάρια μετά φόρου το μήνα που αφορούν αγορές ρούχων και παπουτσιών. Μάλιστα ισχυρίστηκε πως εκτός από την παροχή του σπιτιού τους στο Bel Air το διαζύγιο τον επιβάρυνε μηνιαίως κατά 170.000 δολάρια.

Έλον Μασκ – Ταλούλα Ράιλι

Μετά τον χωρισμό του με την Τζαστιν ο Έλον Μασκ παντρεύτηκε δύο φορές με την ηθοποιό Ταλούλα Ράιλι. Ο πρώτος γάμος έληξε το 2012. Οι φήμες τότε ήθελαν την Ράιλι να λαμβάνει 4,2 εκατ. δολάρια. Ένα χρόνο αργότερα επανασυνδέθηκαν και παντρεύτηκαν εκ νέου.

Ο γάμος τους έληξε το 2015 όταν ο Μασκ υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου. Σύμφωνα με το TMZ ο ισχυρός άνδρας της Tesla συμφώνησε να της δώσει 16 εκατ. δολάρια.

Μπέρνι – Σλαβίκα Εκλεστόουν

Το άλλοτε ισχυρό αφεντικό της Formula 1 Μπέρνι Εκλεστοουν και η σύζυγός του Σλαβίκα Ράντιτς χώρισαν το 2009 έπειτα από 24 χρόνια γάμου. Σύμφωνα με τη Sun λέγεται ότι ο Εκλεστοουν μετά το χωρισμό τους, της έδωσε 1,2 δισ. δολάρια.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024