Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Πώς θα χωρίσουν την περιουσία τους

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Πώς θα χωρίσουν την περιουσία τους

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Ο ιδρυτής της Microsoft και η σύζυγός του έχουν ανακοινώσει ότι χωρίζουν ύστερα από 27 χρόνια γάμου.

Οι τίτλοι τέλους στο γάμο του Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς είναι γεγονός. Όπως σημείωσαν στην κοινή τους ανακοίνωση, «δεν πιστεύουν ότι μπορούν πλέον να εξελιχθούν ως ζευγάρι» και έτσι αποφάσισαν να συνεχίσουν τη ζωή τους χωριστά. Ο χωρισμός αυτός σημαίνει πως πρέπει να διαχωρίσουν και την περιουσία τους, η οποία μετρά… πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι Γκέιτς είναι οι τέταρτοι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

Η περιουσία τους ξεπερνά τα 130 δις δολάρια.

Η Daily Mail που έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα σημειώνει ότι το ζευγάρι δεν έχει προγαμιαίο σύμφωνο αρά δεν δεσμεύεται με κάτι. Η περιουσία τους περιλαμβάνει ακίνητα σε πέντε πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα ιδιωτικό τζετ, μια εντυπωσιακή συλλογή τέχνης, ένα βιβλίο που ανήκε στον Λεονάρντο ΝταΒίντσι (αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων) και πολλά πολυτελή αυτοκίνητα (ανάμεσά τους και μια Porsche αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων). Επίσης, έχουν πολλά ιδιωτικά αεροπλάνα και ένα γιοτ. «Το ζευγάρι είτε χωρίσει στη μέση, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο την περιουσία, δεν κινδυνεύει από τη φτώχεια» τονίζει το indy100 από τον Independent. Σημειώνεται ότι -μεταξύ άλλων- ο Μπιλ Γκέιτς:

  • Βγάζει 4.630 δολάρια το δευτερόλεπτο.
  • Είναι περίπου 66% πλουσιότερος από τη βρετανική μοναρχία.
  • Η περιουσία του είναι μεγαλύτερη από το ΑΠΕ των Λουξεμβούργου, Εσθονίας και Βολιβίας, μαζί.
  • Έχει δώσει το 27% της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του χωρισμού:

«Μετά από πολλή σκέψη και δουλειά στη σχέση μας, αποφασίσαμε να λύσουμε τον γάμο μας. Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία υπέροχα παιδιά και δημιουργήσαμε ένα ίδρυμα που δραστηριοποιείται σε όλο τον πλανήτη για να βοηθήσει τον κόσμο να έχει υγιή και παραγωγική ζωή. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτή την αποστολή και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο ίδρυμα, αλλά δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε πια να εξελιχθούμε ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Ζητούμε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας καθώς βαδίζουμε σε αυτή τη νέα ζωή».

Ποιοι είναι οι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς

Ο 65χρονος σήμερα Μπιλ Γκέιτς είναι ο ιδρυτής της Microsoft. Η εταιρεία τον απογείωσε οικονομικά χρίζοντάς τον πολυεκατομμυριούχο. Παρά τα χρήματα, ο Γκέιτς έχει δωρίσει μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Με τη σύζυγό του, Μελίντα, δημιούργησε το 2000 το Ίδρυμα Μπιλ, έναν από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο, που δίνει έμφαση στη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση και την κλιματική αλλαγή. Το ίδρυμα έκλεισε το 2019 με καθαρά περιουσιακά στοιχεία ύψους 43,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σημειώνεται ότι από το 1994 έως το 2018, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς έδωσαν στο ίδρυμα περισσότερα από 36 δισεκατομμύρια δολάρια.  Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, την 25χρονη Τζένιφερ, την 18χρονη Φοίβη και τον 21χρονο Ρόρι. Και τα τρία θα πάρουν μετά τον θάνατό τους 10 εκατομμύρια δολάρια το καθένα και η υπόλοιπη περιουσία όπως έχουν ήδη δεσμευθεί θα δοθεί σε φιλανθρωπίες.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024