Φινλανδία : Πολύ περισσότερα από τα επισήμως επιβεβαιωμένα τα περιστατικά Covid-19 την περασμένη άνοιξη
Η Φινλανδία είναι πιθανόν να είχε έως και πέντε φορές περισσότερα περιστατικά Covid-19 απ' ό,τι έδειχναν τα επίσημα στοιχεία της κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, από το Μάρτιο έως το Μάιο
Η Φινλανδία είναι πιθανόν να είχε έως και πέντε φορές περισσότερα περιστατικά Covid-19 απ’ ό,τι έδειχναν τα επίσημα στοιχεία της κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, από το Μάρτιο έως το Μάιο, σύμφωνα με την Αρχή δημόσιας υγείας της χώρας, THL, που επικαλείται αποτελέσματα από τεστ αντισωμάτων που διενήργησε.
Ο επίσημος αριθμός περιστατικών Covid-19 βασίζεται σε διαγνωστικά τεστ με υλικό που λαμβάνεται από τη μύτη ή το φάρυγγα ενός ανθρώπου που παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ τα τεστ αντισωμάτων πραγματοποιούνται σε δείγμα αίματος και δείχνουν αν ένας άνθρωπος έχει μολυνθεί από το νέο κοροναϊό που προκαλεί την ασθένεια.
«Υπήρχαν περίπου 1,5 έως 5 φορές περισσότερες μολύνσεις σε σχέση με τα επιβεβαιωμένα κλινικά περιστατικά» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η THL.
Η διαφορά στους αριθμούς εξηγείται ευρέως από την έλλειψη ικανότητας διενέργειας τεστ κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος μολύνσεων, δήλωσε ο επικεφαλής υγειονομικής ασφάλειας της THL, Μίκα Σαλμίνεν.
Η THL ξεκίνησε τον Απρίλιο να διενεργεί τυχαία δικά της τεστ αντισωμάτων στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Φινλανδίας, στην προσπάθειά της να εντοπίσει την πραγματική διάδοση της ασθένειας, περιλαμβανομένων ανθρώπων που είχαν κολλήσει την ασθένεια, αλλά δεν παρουσίαζαν συμπτώματα.
Ο Σαλμίνεν είπε πως τα αποτελέσματα έδειξαν ακόμη πως ένα μικρότερο μέρος των νέων είχαν κολλήσει Covid-19 κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος σε σχέση με τώρα.
Η THL εξέτασε επίσης συγκριτικά στοιχεία διαθέσιμα από τεστ αντισωμάτων που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες χώρες, είπε ο Σαλμίνεν, σημειώνοντας πως οι αριθμοί στην Ισπανία είναι πολύ μεγαλύτεροι.
«Κατά τη διάρκεια της επιδημιολογικής κλιμάκωσης, την άνοιξη, ένα αξιοσημείωτα υψηλό τμήμα περιστατικών, έως 10 φορές πάνω, δεν είχε εντοπιστεί στην Ισπανία» είπε.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Προμηθέας – Πανιώνιος 87-91: Διπλό στην Πάτρα και δεύτερη σερί νίκη για τους Κυανέρυθρους
- Χρυσός: Γιατί οι κεντρικές τράπεζες τον…μαζεύουν
- Βασίλισσα, μητέρα, σύμβολο – Η άλλη Σοφία Λόρεν αποκαλύπτεται σε 200 ανέκδοτα κλικ του Άλφρεντ Άιζενστατ
- Κικίλιας: Προτεραιότητά μας η προστασία και η ασφάλεια
- Τραμπ: «Ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε νέα ηγεσία στο Ιράν»
- Εκπνέει η προθεσμία για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων – Τι να κάνετε
- Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Οι 12 μήνες του «πλανήτη Τραμπ» και το «δόγμα» της Αθήνας
- Η πιο τρομακτική επίθεση στην Ιστορία – 100 Ρωσικά «ζόμπι» πήραν στο κυνήγι 7.000 Γερμανούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Γροιλανδία: Τι θα κληρονομήσει ο Τραμπ σε περίπτωση απόκτησής της [χάρτης]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_trump_greenland_panama-2-300x300.png)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442