Eurobasket 2021 : Στο πρότυπο του NBA θα διεξαχθούν τα προκριματικά
Σύμφωνα με την ενημέρωση της παγκόσμιας αρχής του μπάσκετ, οι αγώνες Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου των εθνικών ομάδων θα γίνουν σε φούσκα, στα πρότυπα του ΝΒΑ
Στα πρότυπα του ΝΒΑ θα προχωρήσει η FIBA αναφορικά με τα προκριματικά παιχνίδια του Eurobasket 2021. Οπως ενημέρωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία του μπάσκετ ελέω πανδημίας τα «παράθυρα» Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου θα γίνουν σε «φούσκες», ακολουθώντας το μοντέλο του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.
Αναλυτικά:
«1. Όλα τα παιχνίδια των δύο «παραθύρων» θα γίνουν σε «φούσκες», αντί για εντός κι εκτός έδρας παιχνίδια, με τη σύμφωνη γνώμη των αρχών δημόσιας υγείας της διοργανώτριας πόλης και με συμμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων της FIBA (με τεστ κορονοϊού και ελεγχόμενη είσοδο σε ένα ασφαλές περιβάλλον στην πόλη της διοργάνωσης)
2. Κάθε «φούσκα» θα έχει 4 ή 8 ομάδες (ένα ή δύο προκριματικά γκρουπ). Οι διοργανώτριες πόλεις θα αποφασιστούν σε τοπικό επίπεδο και θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνο».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.