Λύθηκε τελικά το ζήτημα που προέκυψε με τον αγιασμό στα σχολεία, και τις ενστάσεις της εκκλησίας η οποία σημείωνε ότι 14η Σεπτεμβρίου (οπότε και ανοίγουν τα σχολεία) συμπίπτει με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, κάτι που δυσκολεύει τη μετάβαση των κληρικών στα κατά τόπους σχολεία εξαιτίας του αυξημένου λειτουργικού προγράμματος της ημέρας.
Μετά από επικοινωνία του υπουργείου παιδείας και των συνοδικών Ιεραρχών ο αγιασμός θα γίνει μεν στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά θα πραγματοποιηθεί μετά τις 11 το πρωί ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις των κληρικών.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.