Διστακτικοί εμφανίστηκαν οι γονείς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς σε Αγγλία και Ουαλία ένας στους 6 γονείς δήλωσε ότι δεν θέλει να στείλει το παιδί του στο σχολείο.

Στην Γαλλία παρά το γεγονός ότι η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική για παιδιά κάτω των 11 ετών ωστόσο τα παιδιά την φόρεσαν.

Έτοιμη να ανοίξει τα σχολεία είναι και η Ισπανία.

Μεγάλη Βρετανία: Τα σχολεία άνοιξαν αλλά οι μαθητές δεν εμφανίστηκαν

Τα σχολεία στην Μεγάλη Βρετανία άνοιξαν όμως φαίνεται ότι αρκετοί μαθητές δεν επέστρεψαν στα θρανία. Δεκάδες χιλιάδες δεν ανταποκρίθηκαν στο χτύπημα του πρώτου κουδουνιού σε Αγγλία και Ουαλία καθώς σύμφωνα με έρευνα ένας στους έξι γονείς δήλωσε ότι δεν θα άφηνε το παιδί του να περάσει το κατώφλι του σχολείου. Όμως, για τον πρωθυπουργό Τζόνσον όλα βαίνουν καλώς.

Η τήρηση αποστάσεων είναι το βασικό μέτρο ενώ η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική. Κάτι με το οποίο διαφωνεί ένας στους δυο γονείς.

Μάσκες σε όλους τους μαθητές στη Γαλλία

Στη Γαλλία οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις αντιμετωπίζοντας μια νέα πραγματικότητα.

Παντού υπενθυμίσεις για τήρηση αποστάσεων ενώ μάσκες φορούν ακόμη και παιδιά ηλικίας κάτω των 11 ετών παρόλο που δεν υποχρεούνται.

Ετοιμασίες για το άνοιγμα των σχολείων στην Ισπανία

Για το άνοιγμα των σχολείων ετοιμάζεται και η Ισπανία, που καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές άνω των 6 ετών και θα τηρούνται αποστάσεις όμως η ανησυχία είναι μεγάλη.

Τα σχολεία της Ισπανίας αναμένεται να ανοίξουν την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr