Νέα Υόρκη: Ανοίγει ξανά το ΜΕΤ μετά από πέντε μήνες
Το Met, που έμεινε κλειστό από τις 13 Μαρτίου, ενώ συνήθως υποδέχεται περίπου επτά εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, θα ανοίξει ξανά στις 29 Αυγούστου
Δύο μεγάλα μουσεία της Νέας Υόρκης, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης(Met) και το Μουσείο Whitney, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι θα ανοίξουν ξανά τις πύλες τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά με περιορισμένη χωρητικότητα, έπειτα από σχεδόν μισό έτος που παρέμειναν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Το Met, που έμεινε κλειστό από τις 13 Μαρτίου, ενώ συνήθως υποδέχεται περίπου επτά εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, θα ανοίξει ξανά στις 29 Αυγούστου.
Οι αρχές στη Νέα Υόρκη, την πολη που την άνοιξη υπήρξε το επίκεντρο της έξαρσης της επιδημίας στις ΗΠΑ, αλλά πλέον έχει θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο, έχουν εγκρίνει το άνοιγμα των πολιτιστικών χώρων από τις 24 Αυγούστου.
«Μετά σχεδόν έξι μήνες, η επαναλειτουργία του Met θα αποτελέσει μια ιστορική στιγμή για το μουσείο και την πόλη», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ιδρύματος Ντάνιελ Γουάις.
«Κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων μηνών της αβεβαιότητας, της απομόνωσης και του πόνου, προσβλέπαμε με ανυπομονησία στην ημέρα που θα μπορούσαμε για άλλη μια φορά να καλωσορίσουμε όλους με ασφάλεια στο Met», πρόσθεσε.
Μολαταύτα, το μουσείο θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες μόνον κατά το 25% της μέγιστης χωρητικότητάς του, και μόνο με προκρατήσεις, προκειμένου να διασφαλίζεται η φυσική απόσταση μεταξύ του κοινού.
Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και στο Μουσείο Whitney, το οποίο θα ανοίξει ξανά στις 3 Σεπτεμβρίου.
Ένα άλλο μεγάλο μουσείο της Νέας Υόρκης, το MoMa, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία επαναλειτουργίας του. Η Metropolitan Opera προβλέπεται ότι θα έχει ανοίξει πάλι για το κοινό στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ τα ονομαστά θέατρα στο Μπρόντγουεϊ θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- NBA: Με τριπλ-νταμπλ και νικητήριο καλάθι του Γιόκιτς οι Νάγκετς «πέρασαν» από το Φοίνιξ (vids)
- Αγαθονήσι: Παρέλαση των δύο μαθητών του νηπιαγωγείου μαζί με μαθητές από τα Βριλήσσια
- Δίκη υποκλοπών: Πως οι δικηγόροι υπεράσπισης «έδειχναν» την ΕΥΠ ως βασική εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο
- Σε έναν κόσμο που αλλάζει και η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή
- «Κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη διπλωματία των ΗΠΑ» λέει ο Μπαγαΐ
- Why March 25 Marks Greece’s Independence Day
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/3): Δράση με Champions League γυναικών στο MEGA και Euroleague
- Τσαγκαράκης: Οι πλαστοί πίνακες, η πολιτιστική μας κληρονομιά και ο… κακός φωτισμός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442