Τζιτζικώστας: Να ληφθούν μέτρα στήριξης για την περιοχή μετά την ακύρωση της ΔΕΘ
Δεν μπορώ να μην εκφράσω την ανησυχία μου διότι η αναπόφευκτη ακύρωση της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ θα δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στην περιοχή μας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης για την περιοχή μετά την αναπόφευκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, ακύρωση της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ζητά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Η υγεία των συμπολιτών μας έρχεται πριν και πάνω από όλα. Δεν μπορώ να μην εκφράσω την ανησυχία μου διότι η αναπόφευκτη ακύρωση της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ θα δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στην περιοχή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών 90,1».
Παράλληλα επισήμανε ότι «η φετινή διοργάνωση έπρεπε να ακυρωθεί» καθώς «τα επιδημιολογικά δεδομένα το υπαγόρευσαν», ωστόσο, τόνισε: «Αυτό που ζητάμε από την κυβέρνηση τώρα είναι μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήδη, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, θα συνεχίσουμε να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για να στηρίξουμε τις πληγείσες επιχειρήσεις. Οφείλουν όλοι όμως να γνωρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση μπαίνουμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο οικονομικά. Σε μια δύσκολη χρονιά, η οποία συνδυασμένη με την υγειονομική κρίση μπορεί να δημιουργήσει -και θα δημιουργήσει πολύ φοβάμαι- τεράστια προβλήματα στη ζωή μας».
Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ακόμη -μεταξύ άλλων- ότι η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον εκθεσιακό φορέα αλλά και με όλους τους φορείς της περιοχής, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της και θα διεκδικήσει τη στήριξη των επιχειρήσεων και του εκθεσιακού φορέα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Marseaux: Το τραγούδι της «Hanomai» γίνεται video game με πρωταγωνίστρια την ίδια
- Ζελένσκι: Ανακοινώνει δημοψήφισμα και προεδρικές εκλογές στην επέτειο των τεσσάρων χρόνων πολέμου
- Βάρη: Εμβόλισαν με αυτοκίνητο κατάστημα για να το ληστέψουν – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Λεβαντόφσκι ανοίγει δρόμο για το Σικάγο
- Παπαδάκη: Ο Σπίρτζης δέχθηκε μολυσμένο SMS με Predator 50 λεπτά μετά από ερώτηση για την ΕΥΠ στον Μητσοτάκη
- Καναδάς: «Συγκλονισμένος» ο πρωθυπουργός Κάρνι από το μακελειό στο σχολείο – Τι ξέρουμε μέχρι τώρα
- Η Ιουλία Καραπατάκη και οι Αταρ του Ταρ live στο Κύτταρο
- Αιγάλεω: Απορριμματοφόρο εξετράπη της πορείας του – Τραυματίστηκε ο οδηγός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442