Θες να δεις το έτερο ήμισυ; Απόδειξε σχέση 6 μηνών!
Η Δανία χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα στα σύνορά της με άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης και την Γερμανία, επιτρέποντας από σήμερα σε ζευγάρια που τα χώρισε το lockdown να ξανασυναντηθούν
Η Δανία χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα στα σύνορά της με άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης και την Γερμανία, επιτρέποντας από σήμερα σε ζευγάρια που τα χώρισε το lockdown να ξανασυναντηθούν, αν μπορέσουν να αποδείξουν ότι έχουν ερωτική σχέση εδώ και έξι τουλάχιστον μήνες.
Η αστυνομία της Δανίας θέλει όμως αποδεικτικά στοιχεία: μηνύματα, προσωπικές φωτογραφίες ή προσωπικές πληροφορίες για τους αγαπημένους τους.
«Μπορούν να έχουν μαζί τους μία φωτογραφία ή μία ερωτική επιστολή…Κατανοώ ότι αυτά είναι πολύ προσωπικά πράγματα, αλλά η τελική απόφαση για να δοθεί άδεια εισόδου σε ένα άτομο ανήκει στον αστυνομικό» δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Δανίας στο δίκτυο DR.
Αντιδράσεις για τους νέους κανόνες
Αν και είναι μια καλή είδηση για τα χωρισμένα από σύνορα ζευγάρια, αναδεικνύει τα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο νομοθέτης και οι αρχές των χωρών που θα ανοίγουν σταδιακά τα σύνορά τους.
Η Δανία έκλεισε τα σύνορά τους για όλους τους αλλοδαπούς στις 14 Μαρτίου στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19.
Εκτοτε, ηλικιωμένα ζευγάρια συναντώνται από τις δύο πλευρές των συνόρων της Δανίας με την Γερμανία πίνοντας μαζί καφέ και σφίγγοντας τα χέρια ανάμεσα στα κάγκελα για να παραμείνουν σε επαφή.
Δανοί βουλευτές εξέφρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την δυσαρέσκειά τους για τους νέους κανόνες, λέγοντας ότι αποτελούν παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα.
«Δεν έχω ακούσει ποτέ για χώρα όπου για την είσοδο απαιτείται να δείξεις προσωπικές επιστολές ή φωτογραφίες. Τελικά επιτρέψαμε στα ζευγάρια να συναντηθούν, αλλά δεν καταργήσαμε το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα» δήλωσε ο Κριστιάν Χέγκααρντ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού-Φιλελεύθερου Κόμματος στο Twitter.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
- Χοκς – Μπακς 110-112: Νίκη – ανάσα στην Ατλάντα με «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
- Δεληβοριάς για τις δηλώσεις Καρυστιανού: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαβούλευση»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442