Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από την έδρα του ΑΕΣΧ Πυλαίας με σκορ 29-18 για τη 17η αγωνιστική της Handball Premier και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με την ΑΕΚ στους 32 βαθμούς.
Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από την έδρα του ΑΕΣΧ Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη σε βάρος του οποίου επικράτησε με 29-18 για τη 17η αγωνιστική της Handball Premier και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με την ΑΕΚ στους 32 βαθμούς.
Από κει και πέρα στη σημερινή αναμέτρηση με την ομάδα της Πυλαίας ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και αγωνιζόμενος με συγκέντρωση από την αρχή μέχρι το φινάλε έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση.
Κυριάρχησε από το πρώτο ημίχρονο
Οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ συγκεντρωμένοι στον αγώνα αποκτώντας από την αρχή τον έλεγχο. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο και το 2-2 οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν το προβάδισμα το οποίο σταδιακά διεύρυναν.
Στα 23:55 ο Όστοϊτς διαμόρφωσε το 4-10 για τον Ολυμπιακό που είχε κυριαρχήσει με τον Τζηρά να γράψει στα 29:38 το 5-14 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη οι Πειραιώτες μπήκαν και πάλι δυνατά και με ένα 4-0 σερί που προήλθε από τα τέρματα των Τζηρά, Καραμπουρνιώτη, Μάλλιου και Μπάγιου έφτασε στο 5-18 μέχρι το 36’.
Ο Μάλλιος στο 39:48 πέτυχε το 7-20 για τον Ολυμπιακό που στα λεπτά που ακολούθησαν διαχειρίστηκε υποδειγματικά το υπέρ του προβάδισμα και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να ψαλιδίσουν τη διαφορά. Κάπως έτσι ήρθε το τελικό 18-29 με το οποίο ο Θρύλος έφυγε νικητής από τη Θεσσαλονίκη.
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Με δύο γκολ του Βινίσιους και ένα του Βαλβέρδε, η Ρεάλ των 10 παικτών από το 77' (αποβολή Βαλβέρδε) νίκησε στο Μπερναμπέου την Ατλέτικο στο ντέρμπι της Μαδρίτης και παρέμεινε σε τροχιά «τίτλου».
Μπορεί να προηγήθηκε στο 1’, όμως η Ίντερ δεν κατάφερε να κερδίσει την Φιορεντίνα. Η Μίλαν πλησίασε στους έξι βαθμούς. Οι «βιόλα» πήραν μικρή ανάσα (+2 πάνω από την επικίνδυνη ζώνη)