Ευρωλίγκα: «Η ανακοίνωση δεν αφορά τους Έλληνες φιλάθλους και την Ελλάδα γενικά»
Διευκρίνιση της διοργανώτριας αρχής μέσω του Διευθυντή Αγωνιστικών Θεμάτων της, Έντουαρντ Σκοτ, ο οποίος τόνισε ότι δεν θέλει να επιστρέψει σε μία μικρή μερίδα οπαδών να διώχνει τον κόσμο από το μπάσκετ.
Μετά τον αναμενόμενο ντόρο που δημιουργήθηκε με την αιχμηρή ανακοίνωση της Ευρωλίγκας σχετικά με τον Λουίτζι Λαμόνικα, ήρθε η συμπληρωματική δήλωση του Διευθυντή Αγωνιστικών Θεμάτων της διοργάνωσης, Έντουαρντ Σκοτ, ο οποίος διευκρίνισε ότι το περιεχόμενο της δεν είναι… κατά της Ελλάδας γενικά, αλλά κατά των εγκληματικών ενεργειών.
Συγκεκριμένα είπε: «Για να αποφύγουμε οποιαδήποτε παρεξήγηση, η σημερινή ανακοίνωση της Ευρωλίγκας δεν αφορά τους Έλληνες φιλάθλους, τις ελληνικές αρχές, ούτε την Ελλάδα γενικά.
Αφορά το ότι δεν θέλουμε να επιτρέψουμε σε μια μικρή μερίδα που προχωρά σε εγκληματικές ενέργειες, να αποτρέψει τους χιλιάδες και τα εκατομμύρια των Ελλήνων φιλάθλων να απολαμβάνουν τα παιχνίδια με ασφάλεια και σεβασμό.
Αυτό περιλαμβάνει το να φέρνουν φίλους, οικογένειες και παιδιά στο γήπεδο, χωρίς να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, όπως πρέπει να συμβαίνει το 2020. Πρόκειται για την προστασία των παικτών, των προπονητών, των διαιτητών, των διοικήσεων, των δημοσιογράφων και κάθε άλλου διαπιστευμένου ατόμου, επιτρέποντάς τους να παράγουν ένα σπουδαίο θέαμα στο παρκέ, χωρίς να νιώθουν απειλή με οποιοδήποτε τρόπο ανά πάσα στιγμή.
Ολοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό πρέπει να δώσουν το καλύτερο για να διασφαλίσουν ότι οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά θα τιμωρηθεί και θα εξαλειφθεί από τον αθλητισμό εντελώς. Ολοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να το πετύχουμε μια για πάντα».
Aγώνες κανονικής περιόδου το 2026 και το 2028 - Η Γερμανία εξελίσσεται σε στρατηγικό κόμβο για την ανάπτυξη του αμερικανικού football (NFL) στην Ευρώπη
Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και άλλοτε συνεργάτης του Φρανκ Ράικαρντ στην Μπαρτσελόνα επιστρέφει στους πάγκους των εθνικών ομάδων για τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του ποδοσφαίρου του Σουρινάμ.
Αποφασισμένος να επιστρέψει στις νίκες στο σημερινό (14/12, 20:00) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι ο Άρης, που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα απουσιών.