Μουτζούρης: Νέο αίτημα για κήρυξη των νησιών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Στην ανάγκη κήρυξης των νησιών του βορείου Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επανήλθε την Τετάρτη ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, επανυποβάλλοντας το αίτημα που χθες απέρριψε η κυβέρνηση.
Στην ανάγκη κήρυξης των νησιών του βορείου Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επανήλθε την Τετάρτη ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, επανυποβάλλοντας το αίτημα που χθες απέρριψε η κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση έσφαλε απορρίπτοντας χθες το αίτημα μας να κηρύξει τις νήσους Λέσβο, Χίο και Σάμο σε έκτακτη ανάγκη. Αν η παρούσα κατάσταση δεν είναι έκτακτη ανάγκη, τότε ποια είναι;» σημειώνει ο Κώστας Μουτζούρης. Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση επιβάλλει τη δημιουργία νέων δομών, κόστους εκατοντάδων εκατομμυρίων, οι οποίες βάσει απλής αριθμητικής δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα, αντίθετα θα το επιδεινώσουν.
Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποστηρίζει ότι «με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο η κυβέρνηση επικαλείται την έννοια της κατάστασης έκτακτου ανάγκης για να προχωρήσει στην κατασκευή των δομών αλλά την αρνείται στην Περιφέρεια». Και καταλήγει, κάνοντας γνωστό ότι «σήμερα το πρωί υπέβαλλε εκ νέου το αίτημα».
Μιλώντας, το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 δήλωσε εξοργισμένος με την απόφαση της κυβέρνησης να μην κηρύξει τα νησιά του Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του Προσφυγικού εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.
«Είμαι εξοργισμένος που η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά μου για κήρυξη των νησιών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», τόνισε ο περιφερειάρχης.
«Ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων αυτών που έχουν φτάσει σε απελπιστικό σημείο είναι το αίτημα τόσο των ίδιων των εγκλωβισμένων, όσο και των κατοίκων», είπε ο Κ.Μουτζούρης και ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν κρούσματα κλοπών από πλευράς αιτούντων άσυλο, είπε πως «υπάρχουν και τέτοια, αφού σε μια ανώμαλη κατάσταση γίνονται πολλά».
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442