Την ανωτερότητα του Ντομινίκ Τιμ παραδέχθηκε ο Ράφαελ Ναδάλ μετά την ήττα του από τον Αυστριακό τενίστα στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν.
«Εχασα από έναν καλύτερο αντίπαλο. Το άξιζε, μπράβο του», ανέφερε ο Ισπανός τενίστας, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Παίζει εξαιρετικά. Παίζει με ενέργεια, επιθετικότητα, αποφασιστικότητα. Μπράβο του. Ειλικρινά, δεν έπαιξα κακό ματς. Η συμπεριφορά μου ήταν πολύ καλή σε όλο το παιχνίδι.
Καλή, θετική, με μαχητικό πνεύμα όλη την ώρα, δημιουργούσα ευκαιρίες. Αυτό προσπάθησα, να μην τα παρατήσω σε κανένα σημείο. Έδωσα στον εαυτό μου ευκαιρία μέχρι τον τελευταίο πόντο.
Είμαι χαρούμενος για το επίπεδο της συγκέντρωσης και το τένις μου. Η συγκέντρωση ήταν ανώτερη από το τένις, αλλά και το τένις δεν ήταν κακό.
Αλλά είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις αυτόν τον αντίπαλο. Σίγουρα είμαι στεναχωρημένος. Έχασα την ευκαιρία να βρεθώ στα ημιτελικά ενός ακόμα σλαμ. Αλλά έχασα από έναν καλύτερο αντίπαλο. Το άξιζε, μπράβο του».
Για το αν εκνευρίστηκε μετά το time violation warning που πήρε από την umpire: «Δεν είχα αρνητική συμπεριφορά σε κανένα σημείο του αγώνα», επανέλαβε.
Η Λίβερπουλ με γκολ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ νίκησε εκτός έδρας 1-0 τη Σάντερλαντ και παραμένει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League
Η Μάντσεστερ Σίτι καθάρισε τη Φούλαμ από το πρώτο ημίχρονο (3-0) και έμεινε σε «απόσταση βολής» από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, έχοντας πλέον 53 βαθμούς, την ώρα που οι «κανονιέρηδες» έχουν 56, αλλά και παιχνίδι λιγότερο.