Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρό βρέφος 5 μηνών από μηνιγγίτιδα
Δεν είχε εξακριβωθεί μέχρι χτες ο τύπος της μηνιγγίτιδας, αλλά γίνεται λόγος για τον τύπο Β που δεν είναι στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού
Στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας κατέληξε ένα βρέφος 5 μηνών από τη Λέσβο, το οποίο διακομίστηκε εσπευσμένα το περασμένο Σάββατο από το νοσοκομείο Μυτιλήνης στην Αθήνα.
Το βρέφος, που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, διακομίστηκε το Σάββατο στην Αθήνα από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου είχε μεταφερθεί ήδη επιβαρυμένο στην υγεία του.
Σύμφωνα με το stonisi.gr δεν είχε ταυτοποιηθεί ο τύπος του μηνιγγιτιδόκοκκου, αλλά γίνεται λόγος για τον τύπο Β, ο οποίος, ας σημειωθεί, είναι ο τύπος που δεν εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.
Μάλιστα παιδίατροι σημείωσαν στο «Ν» ότι πρόκειται για αρκετά ακριβό εμβόλιο, της τάξης των 103 ευρώ η έκαστη δόση.
Στο νοσοκομείο και το αδερφάκι του
Το πεντάμηνο βρέφος που εξέπνευσε έχει δίδυμο αδερφάκι, το οποίο μεταφέρθηκε και αυτό στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους. Οι γονείς σε κάθε περίπτωση έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να διασωθεί.
Αναστάτωση επικρατεί σε γονείς μετά την είδηση του «Ν» για το εν λόγω εμβόλιο, με τους παιδιάτρους καταρχήν να επισημαίνουν ότι οι βασικές «απλές» οδηγίες πρέπει να τηρούνται από όλους: τακτικό πλύσιμο χεριών, χεράκι μπροστά από το στόμα στον βήχα, ιδιαίτερη προσοχή στους κλειστούς χώρους και να απευθύνονται γονείς και κηδεμόνες αποκλειστικά σε ιατρούς για συμβουλές.
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442