Το μήνυμα πως «η Ελλάδα, όπως πάντα, θα είναι αδιαλείπτως έτοιμη και διαθέσιμη να συνδράμει τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στις προσπάθειές του» έστειλε με δήλωσή του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς.
Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση του Βερολίνου, είπε πως αποτελεί ένα θετικό βήμα στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος, που παραμένει κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Περαιτέρω, ο κ. Γεννηματάς τόνισε πως η συνάντηση επιβεβαίωσε την προσήλωση στην ανάγκη επίλυσης στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και κατέγραψε την ανάγκη ταχείας επίλυσης του ζητήματος και την πρόθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.