Γιατί τα ζευγάρια που τσακώνονται κινδυνεύουν λιγότερο από αρρώστειες
H αμερικανική μελέτη, στο Περιοδικό Ψυχοσωματικής Ιατρικής, ερεύνησε ανταποκρίσεις από 192 ζευγάρια σε διάστημα 32 ετών για να δουν το κατά πόσο επηρεαζόταν το προσδόκιμο ζωής από τις μεταξύ τους διαμάχες
Μπορεί να μην φαίνεται όταν συμβαίνει, αλλά οι καυγάδες με το σύντροφό σας είναι ωφέλιμοι για εσάς. Εκείνοι που λογομαχούν μεταξύ τους έχουν και χαμηλότερο ρίσκο να ασθενήσουν ή να κινδυνεύσουν από πρόωρο θάνατο. Ωστόσο, αυτό βρίσκει εφαρμογή μόνο στα ζευγάρια που το κάνουν με την ίδια ένταση. Αν ο ένας συγκρατεί το θυμό του την ώρα που ο άλλος εκδηλώνει με θέρμη τα συναισθήματά του, αυτό θα μπορούσε να διπλασιάσει το ρίσκο του πρόωρου θανάτου.
H αμερικανική μελέτη, στο Περιοδικό Ψυχοσωματικής Ιατρικής, ερεύνησε ανταποκρίσεις από 192 ζευγάρια σε διάστημα 32 ετών για να δουν το κατά πόσο επηρεαζόταν το προσδόκιμο ζωής από τις μεταξύ τους διαμάχες. Η Ψυχολόγος Κάιλ Μπουράσα, από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα είπε, ‘όσο πιο διαφορετικά ανταποκρίνεται κάθε σύντροφος στον καυγά, τόσο μεγαλύτερο το ρίσκο του πρόωρου θανάτου. Η διαφορετική αντίδραση σε διαμάχη μεταφράζεται σε περισσότερους καθημερινούς καυγάδες όσο περνούν τα χρόνια. Ο ένας μπορεί να επιθυμεί πιο θερμές διαφωνίες ενώ ο άλλος σύντροφος όχι, και αυτό οδηγεί σε έλλειψη ικανοποίησης και από τις δύο πλευρές.
Αυτό σημαίνει περισσότερο καθημερινό άγχος που θα μπορούσε να κάνει κακό μακροπρόθεσμα στην υγεία. Αντιθέτως, τα ζευγάρια που έχουν το ίδιο στιλ στον τσακωμό ίσως συγκρούονται πολύ λιγότερο και έτσι διατηρούν καλύτερη υγεία.
- Κουτσούμπας: Το Μπλόκο της Καλογρέζας στέλνει μήνυμα στις σημερινές γενιές να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο
- Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου
- Μεγάλη στιγμή για τη Ρόμα: Πήρε το «ΟΚ» για την κατασκευή νέου γηπέδου
- Κρίσιμο κενό ασφάλειας σε εκατομμύρια Android, ταμπλέτες και τηλεοράσεις
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία για να μην ενοχλήσει συμφέροντα – Δεν υπάρχει λύση χωρίς παρέμβαση σε ΕΦΚ και ΦΠΑ
- Μαριάννα Τουμασάτου: «Θα συνεργαστώ με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, δεν πρέπει να φέρει τη ρετσινιά»
- Ιαπωνία: Θα απελευθερώσει 80 εκατ. βαρέλια από τα αποθέματα πετρελαίου της
- Χαϊδάρι: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Λεωφόρο Αθηνών λόγω τροχαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442