Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 2-1 σετ (6-2, 1-6, 10-7) του Αμερικανού, Τέιλορ Φριτς, στον τρίτο αγώνα της πρεμιέρας του Laver Cup, γράφοντας το 2-1 για την ομάδα της Ευρώπης.
Στο πρώτο σετ τα πράγματα ήταν αμφίρροπα μέχρι τα μισά (3-2), αλλά στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας κυριάρχησε και εύκολα στο 6-2 σε 24 λεπτά. Στο δεύτερο σετ, ο Αμερικανός αντέδρασε και το κατέκτησε με 6-1.
Το σούπερ τάι μπρέικ ήταν ντέρμπι, με τον Τσιτσιφάστ να εκμεταλλεύεται στο τέλος το διπλό λάθος του Φριτζ και να παίρνει προβάδισμα με 8-7.
Με την ψυχολογία υπέρ του, κέρδισε δύο ακόμα πόντους, έφτασε στο 10-7 και πήρε τη νίκη με 2-1 σετ. Ο Έλληνας τενίστας είχε 6-4 άσους και 18-13 αβίαστα λάθη.
«Ήταν ένα δύσκολο ματς, γιατί έπαιζα με σχισμένο κορδόνι και αποφάσισα να μην διακόψω το ματς και χαλάσω τον ρυθμό! Στα τελευταία ράλι φοβόμουν ότι θα μου έβγαινε το παπούτσι! Αν μου έλεγαν πριν από δέκα χρόνια ότι θα συμμετείχα σε μία διοργάνωση με συμπαίκτες τους Φέντερερ και Ναδάλ απλά θα γέλαγα. Πλέον το ζω και είναι μία συγκλονιστική εμπειρία», δήλωσε ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Με μία από τις πιο δυνατές ομάδες των τελευταίων ετών ετοιμάζεται να αγωνιστεί το Σάββατο (21/2) η ελληνική ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.
Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.