Νέος Πειθαρχικός Κώδικας : Δεν θα αφαιρούνται βαθμοί για επεισόδια
Μια σημαντικότατη αλλαγή θα έχει ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας που θα τεθεί σε ισχύ από τη νέα σεζόν και δεν θα προβλέπει αφαίρεση βαθμών από ομάδες λόγω επεισοδίων κατά τη διάρκεια αγώνων
Τα επεισόδια εντός γηπέδων και μάλιστα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αναμετρήσεων για τη Superleague έχουν σημαδέψει πολλάκις ελληνικό πρωτάθλημα με τις ομάδες να υφίστανται τις βαρύτατες βαθμολογικές συνέπειες των επεισοδίων που προκαλούν οι οπαδοί τους.
Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως μόνο για τη σεζόν 2018-2019 από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί 5 βαθμοί και από την ΑΕΚ άλλοι 3 για τον λόγο που προαναφέραμε. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως θα πάψει να ισχύει από την επόμενη κιόλας σεζόν.
Η ΕΠΟ προσανατολίζεται να αλλάξει τον Πειθαρχικό Κώδικα και η εν λόγω διαφοροποίηση είναι η σημαντικότερη από το προσχέδιο που κατατέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως θα την… γλιτώνουν οι ομάδες. Αντιθέτως για να αντισταθμιστεί η μεγάλη αλλαγή αυτή, προβλέπεται μεγάλη αυστηροποίηση ποινών όπως τα χρηματικά πρόστιμα και οι τιμωρίες έδρας για τις ομάδες που θεωρούνται υπαίτιες επεισοδίων.
Σημαντικές απώλειες για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο Champions League (20/1), καθώς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Φλέκεν και Τέλα.
Η νέα γκέλα των «κόκκινων» οδήγησε σε ξέσπασμα των οπαδών της πρωταθλήτριας Αγγλίας, με τον προπονητή της Λίβερπουλ να χάνει την… μπάλα και τον πρώην κάπτεν των «κόκκινων» να κάνει λόγο για «μη αποδεκτά αποτελέσματα»