Κύπρος: Άκαρπες οι έρευνες για την 6χρονη στη λίμνη – Επιστρατεύεται ειδικό σκάφανδρο
Άκαρπες για άλλη μια ημέρα ήταν οι έρευνες στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra, κόρης της 38χρονης Marry Rose που φέρεται να σκότωσε ο 35χρονος λοχαγός και στη συνέχεια όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στις Αρχές, έριξε στη λίμνη το μικρό κορίτσι
Άκαρπες για άλλη μια ημέρα ήταν οι έρευνες στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra, κόρης της 38χρονης Marry Rose που φέρεται να σκότωσε ο 35χρονος λοχαγός και στη συνέχεια όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στις Αρχές έριξε στη λίμνη το μικρό κορίτσι. Στις έρευνες συμμετείχαν μέλη της ΕΜΑΚ με τη βοήθεια ναυαγωσωστικής λέμβου και ρομποτικής κάμερας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, το έργο των Αρχών φαίνεται να δυσκολεύει το συστατικό που βρίσκεται εντός της λίμνης το οποίο ονομάζεται καλαγκάθι και έχει παρόμοιες ιδιότητες με το Acid και εντοπίζεται σε μετάλλευμα. Το συγκεκριμένο συστατικό έχει την ιδιότητα να διαλύει τα πάντα γι’ αυτό και μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν έχει εντοπιστεί κάτι μέσα στα νερά της λίμνης.
Στην περιοχή των ερευνών βρέθηκε και ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ο οποίος με δηλώσεις του ανέφερε ότι την Μ. Τετάρτη επαναρχίζουν οι έρευνες στο φρεάτιο, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες, την Κυριακή 14 Απριλίου, καθώς και το πτώμα μιας δεύτερης γυναίκας.
Συμπλήρωσε ότι σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί οτιδήποτε σήμερα στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο με τη ρομποτική κάμερα, όπως και έγινε, την Μ. Τετάρτη θα γίνουν έρευνες με άλλο μέσο, πιθανώς με τη χρησιμοποίηση ειδικού σκαφάνδρου, δηλαδή στολή υποβρύχιας κατάδυσης που δένεται με την επιφάνεια μέσω ομφαλίου λώρου.
Όσον αφορά τις έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού επαναρχίζουν την Τετάρτη, καθώς επιδιορθώθηκε το πρόβλημα που προέκυψε λόγω κινδύνου κατάρρευσης του φρεατίου.
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε την Μ. Τρίτη το απόγευμα, παρουσία ανθρωπολόγων, η νεκροτομή επί της δεύτερης σορού, που ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο Μιτσερό και όπως διαπιστώθηκε ανήκει σε γυναίκα ασιατικής καταγωγής, ενώ για την ταυτοποίηση της σορού θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA.
Τέλος όπως ανακοίνωσε και επίσημα το βράδυ της Μ. Τρίτης η Αστυνομία της Κύπρου, μετά από επιστημονικές εξετάσεις που έγιναν για ταυτοποίηση της νεκρής γυναίκας, η σορός της οποίας εντοπίστηκε σε φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερό, την Κυριακή 14 Απριλίου, 2019, έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος. Πρόκειται για τη Marry Rose Tiburcio, 38 ετών, τέως από τις Φιλιππίνες. Το Τμήμα Ανίχνευσης Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.
- Χάρι Στάιλς: «Ο Λίαμ Πέιν ήταν ένας εξαιρετικά ξεχωριστός άνθρωπος»
- Παναθηναϊκός: Με Χολμς κόντρα στον Ολυμπιακό, κρίνεται του Λεσόρ
- Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Αποτυπώματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
- The Expla-in Project | Αναποφάσιστοι: Δεν ξέρω, δεν απαντώ. Τι συμβαίνει με τη «γκρίζα ζώνη» των ψηφοφόρων;
- Ο πόλεμος εισέρχεται στη δεύτερη φάση – Το Ισραήλ θα επιτεθεί σε υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν
- The Expla-in Project| Ευλογιά προβάτων: Συναγερμός στην Ήπειρο πριν το Πάσχα. Πώς εξαπλώθηκε σε 18 μήνες;
- Η Βρετανία στέλνει ελικόπτερα Wildcat στην Κύπρο – «Ναι» στις ΗΠΑ για χρήση των βάσεων για αμυντικές αποστολές
- Αυτές είναι οι φωτογραφίες της εκτέλεσης στην Καισαριανή – Τα ιστορικά ντοκουμέντα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442