Champions League : ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Τενερίφη – Προμηθέας στους «16»
Ελληνικό εμφύλιο ανέδειξε η κληρωτίδα για τη φάση των «16» του Basketball Champions League με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει την ΑΕΚ. Στα δύσκολα με Τενερίφη ο Προμηθέας
Κέφια είχε η κληρωτίδα για την φάση των «16» του Basketball Champions League καθώς έφερε αντιμέτωπους τους δύο Δικεφάλους. Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί την κάτοχο του τροπαίου ΑΕΚ στις 5-6 Μαρτίου και μια εβδομάδα αργότερα (12-13 Μαρτίου) οι «κιτρινόμαυροι» θα φιλοξενήσουν τους «ασπρόμαυρους» για τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.
Από την άλλη δύσκολο έργο θα έχει ο Προμηθέας ο οποίος κληρώθηκε με την Τενερίφη η οποία τερμάτισε πρώτη στον όμιλο του ΠΑΟΚ και είναι η νικήτρια της διοργάνωσης την σεζόν 2016-17.
Στις 5-6 Μαρτίου οι πρώτοι αγώνες, 12-13 Μαρτίου οι επαναληπτικοί.
Η ομάδα που θα προκριθεί από τον «εμφύλιο» θα αντιμετωπίσει στους «8» της διοργάνωσης τον νικητή του Μπάμπεργκ-Μπάνβιτ ενώ ο Προμηθέας αν προκριθεί θα παίξει με το νικητή του Νεπτούνας-Χάποελ Ιερουσαλήμ.
Οι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν 26-27 Μαρτίου και 2-3 Απριλίου.
Νικητής Νεπτούνας-Χάποελ Ιερουσαλήμ εναντίον Νικητή Προμηθέας-Τενερίφη Νικητής Νίζνι-Βενέτσια εναντίον Νικητή Αντβέρπ-Μούρθια Νικητής Ναντέρ-Μπεσίκτας εναντίον Νικητή ΛεΜαν-Βίρτους Μπολόνια Νικητής Μπάμπεργκ-Μπάνβιτ εναντίον Νικητή ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.
Το Final Four θα διεξαχθεί 3-5 Μαΐου σε έδρα που θα αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση των προημιτελικών.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.