Μετά τις έρευνες για τα υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του Νεϊμάρ (220 εκ. ευρώ) και τον δανεισμό με οψιόν αναγκαστικής αγοράς του Μπαπέ (180 εκ. ευρώ), η UEFA εξετάζει λεπτομερώς και συμφωνίες χορηγιών των «Πρωτευουσιάνων» ύψους 200 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα με την Financial Times, η UEFA θα συνεργαστεί με την κορυφαία συμβουλευτική εταιρία αθλητισμού, Οctagon, ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί λεπτομερής έρευνα στις χορηγίες που υπέγραψαν οι Παριζιάνοι.
Πρωταρχική έρευνα της Octagon έδειξε ότι μερικές χορηγίες που επισύναψαν οι Παριζιάνοι κρίθηκαν «σημαντικά υπερτιμημένες», σε σύγκριση με την αντικειμενική αξία τους,
Ακόμη, ορισμένες από αυτές δεν υπογράφηκαν από τους ιδιοκτήτες των εταιριών, αλλά από «συνδεδεμένα μέρη».
Προς υπεράσπισή της η Παρί αναφέρει ότι οι αφίξεις των Νεϊμάρ και Μπαπέ, έδωσαν μια σημαντική ώθηση όχι μόνο στον εμπορικό τομέα, αλλά και στην σύναψη μεγαλύτερων χορηγιών.
Οι διοικούντες την Παρί έχουν προθεσμία ως τις 30 Ιουνίου να αυξήσουν το κεφάλαιό τους, είτε συνάπτοντας νέες χορηγίες (εκτός Κατάρ), είτε με πώληση παικτών.
Τυχόν μη συμμόρφωση του γαλλικού συλλόγου με τους κανονισμούς του Financial Fair Play μπορεί να επισύρει ακόμη και αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για την αναμέτρηση με τον Άρη και τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς όσα χρόνια βρίσκεται στην Ελλάδα ο Ισπανός τεχνικός μόνο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν έχει καταφέρει να νικήσει ο Ολυμπιακός.
Ο 46χρονος ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλος βρίσκεται πλέον στην πρώτη κατηγορία της UEFA και θα σφυρίζει σε Europa και Conference League. Κανείς Ελληνας διεθνής δεν προήχθη.
Δημοσίευμα της Sun αποδίδει σε προσωπικά κίνητρα την απουσία του κορυφαίου εν ενεργεία σκόρερ του Καμερούν, ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση για τα όρια εξουσίας του προέδρου της ομοσπονδίας, Σαμουέλ Ετό.