Μουντιάλ 2018: Κλήρωση με… φαβορί, ξεχωρίζει το ιβηρικό ντέρμπι
Παρουσία του προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, σε αίθουσα του Κρεμλίνου, η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Ο Ρώσος πρόεδρος άνοιξε τη διαδικασία, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.
Παρουσία του προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, σε αίθουσα του Κρεμλίνου, η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Ο Ρώσος πρόεδρος άνοιξε τη διαδικασία, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.
Στον χαιρετισμό του υπογράμμισε πως «η χώρα μας περιμένει με ανυπομονησία τη διοργάνωση και έχει την πρόθεση να τη διεξάγει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Θα κάνουμε τα πάντα για να τη μετατρέψουμε σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή. Καλώ όλους τους φιλάθλους στη Ρωσία. Ραντεβού το 2018».
Την κλήρωση των ομίλων έκαναν μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, όπως ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Γκόρντον Μπανκς, ο Λοράν Μπλαν, ο Καφού, ο Ντιέγκο Φορλάν, ο Φάμπιο Καναβάρο, ο Κάρλες Πουγιόλ και ο 91χρονος Νικίτα Σιμονιάν, ενώ παρουσιαστής ήταν ο Γκάρι Λίνεκερ μαζί με τη Ρωσίδα δημοσιογράφο Μαρία Κομαντνάγια.
Οι οκτώ όμιλοι που προέκυψαν είναι μάλλον ισορροπημένοι και στους περισσότερους υπάρχει τουλάχιστον ένα ξεκάθαρο φαβορί, με εξαίρεση τον 1ο, όπου εξ’ ορισμού πήγαινε η οικοδέσποινα Ρωσία και από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας προέκυψε η Ουρουγουάη.
Το μεγαλύτερο παιχνίδι της Α’ φάσης θα είναι αναμφίβολα το ιβηρικό ντέρμπι του 2ου ομίλου μεταξύ Πορτογαλίας και Ισπανίας, δηλαδή των δύο ομάδων που έχουν κατακτήσει τα τρία τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ανεξάρτητα όμως από την έκβασή του αμφότερες αναμένεται να προκριθούν σε βάρος του Μαρόκου και του Ιράν.
Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο 5ος όμιλος, με επικεφαλής τη Βραζιλία και τις Ελβετία, Κόστα Ρίκα και Σερβία να έχουν τις όλες τις δικές τους πιθανότητες πρόκρισης. Η κάτοχος του τίτλου Γερμανία θα αγωνιστεί στον 6ο όμιλο, μαζί με Μεξικό, Σουηδία και Νότια Κορέα.
Το εναρκτήριο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει στις 14 Ιουνίου στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία. Στο ίδιο στάδιο θα γίνει και ο τελικός της διοργάνωσης, στις 15 Ιουλίου.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών