Ρεσιτάλ Φθινοπωρινής Ισημερίας στο Μέγαρο Μουσικής
...
Ένα ρεσιτάλ, στο πλαίσιο του Master Class Φλάουτου που οργανώνει η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» 22 – 24 Σεπτεμβρίου 2017, θα δώσει η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη (διδάσκουσα στην Κρατική Ακαδημία Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Στουτγάρδης) μαζί με τη συνδρομή του σολίστ πιάνου Απόστολου Παληού, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης.
Γεράκη και Παληός θα παρουσιάσουν στο κοινό αγαπημένα έργα του φλαουτιστικού ρεπερτορίου: τη Σονάτα (1987) του Αμερικανού Lowell Liebermann, ένα από τα πιο πολυηχογραφημένα κομμάτια για φλάουτο και πιάνο• τη Φαντασία πάνω στη δημοφιλή όπερα «Ελεύθερος Σκοπευτής» του C.M.von Weber, σύνθεση του Γάλλου φλαουτίστα, μαέστρου και θεμελιωτή της λεγόμενης «γαλλικής φλαουτιστικής σχολής» Paul Taffanel• τη «Διάθλαση» για σόλο φλάουτο (2009) της Φανής Κοσώνα, κομμάτι που αναδεικνύει στο έπακρο τις δυνατότητες του σύγχρονου φλάουτου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη ‘Rêverie’, έργο ορόσημο στη δημιουργία του Claude Debussy μιας και παρουσιάζει τα πρωιμότερα δείγματα ιμπρεσιονιστικής γραφής, καθώς και το ‘Εquinox’, νέα σύνθεση της Μαρίας-Χριστίνας Κριθαρά που γράφτηκε ειδικά για τη συναυλία έναρξης του Master Class Φλάουτου. Η συνθέτις εμπνεύστηκε τον τίτλο του (στα λατινικά: aequus=ίσος και nox=νύχτα) από τις ημερομηνίες διεξαγωγής του master class, που συμπίπτουν με τη φθινοπωρινή ισημερία (περίπου στις 22 Σεπτέμβρη), και από τη σύμπραξη των δύο σολίστ, Ναταλίας Γεράκη και Απόστολου Παληού.
Αναφέρει σχετικά: «Το φθινόπωρο περιέχει ψήγματα του καλοκαιριού που φεύγει, αλλά και σημάδια του επερχόμενου χειμώνα. Ανάλογα, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι το ντούο περιέχει εξίσου φωτεινές και σκοτεινές αποχρώσεις. Όπως στην ισημερία η μέρα και η νύχτα είναι ίσες, έτσι και το Εquinox σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε τα δύο όργανα να έχουν μεν διακριτούς ρόλους, αλλά να μην επισκιάζει το ένα το άλλο».
Στο Master Class Φλάουτου θα συμμετάσχουν ενεργά, υπό την καθοδήγηση της κα Γεράκη, φλαουτίστες από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία και την Ιταλία. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22.9 (10-21:00), το Σάββατο 23.9 (10-21:00) και την Κυριακή 24.9 (11:30-16:30) στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Βιβλιοθήκης, και θα είναι ανοικτά σε ακροατές όλων των ηλικιών και επιπέδων.
H φλαουτιστική αυτή συνεύρεση θα ολοκληρωθεί με συναυλία των ενεργά συμμετεχόντων την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18:00, στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Βιβλιοθήκης. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν, με τη συνοδεία της πιανίστας Ελένης Νικολαΐδη, έργα που θα έχουν προετοιμάσει στη διάρκεια του master class.
Εισιτήρια 10 € / 8 € μειωμένο
entertainment.in.gr
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
- ΕΝΦΙΑ: Τα δύο «κλειδιά» για φορο-εκπτώσεις
- Το beef του Ράσελ Κρόου με το Gladiator II συνεχίζεται – «Δεν εκτίμησαν την πρώτη ταινία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442