«1968»: Το in.gr στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη
Από έναν αθλητικό θρίαμβο εμπνέεται ο Τάσος Μπουλμέτης. Η νέα του ταινία αφηγείται τη νίκη της ΑΕΚ επί της Σλάβια Πράγας και την κατάκτηση του κυπέλλου Ευρώπης το 1968. Το in.gr βρέθηκε στα γυρίσματα της ταινίας στο Καλλιμάρμαρο, τον χώρο όπου εκτυλίχθηκε ο αθλητικός θρίαμβος και μίλησε με τον σκηνοθέτη για μνήμες και κινηματογραφικές εικόνες.
Από έναν αθλητικό θρίαμβο εμπνέεται ο Τάσος Μπουλμέτης. Η νέα του ταινία αφηγείται τη νίκη της ΑΕΚ επί της Σλάβια Πράγας και την κατάκτηση του κυπέλλου Ευρώπης το 1968.
«1968» τιτλοφορείται η ταινία, έτος της νίκης της ομάδας -του χρόνου συμπληρώνονται 50 χρόνια, αλλά και το πρώτο έτος στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα. Μπλέκοντας το πολιτικό με το βιωματικό, ο Τάσος Μπουλμέτης (Πολίτικη Κουζίνα, Νοτιάς) αναμένεται να αναβιώσει ξανά μια ολόκληρη εποχή, σε μία ταινία μυθοπλασία που θα περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό, αλλά και ψηφιακά εφέ.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Μητσικώστας, Βασιλική Τρουφάκου, Ορφέας Αυγουστίδης, Στέλιος Μάινας, ενώ τη μουσική υπογράφει -όπως και στις προηγούμενες ταινίες του Τάσου Μπουλμέτη- η Ευανθία Ρεμπούτσικα.
Το in.gr βρέθηκε στα γυρίσματα της ταινίας στο Καλλιμάρμαρο, τον χώρο όπου εκτυλίχθηκε ο αθλητικός θρίαμβος και μίλησε με τον σκηνοθέτη για μνήμες και κινηματογραφικές εικόνες.
* H ταινία «1968» θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2018 από τη Feelgood.
Συνέντευξη: Αγγελική Στελλάκη
Βίντεο: Αλεξάνδρα Γρυπάρη
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χάρις Αλεξίου: Τι της είπε Γάλλος γιατρός όταν έχασε τη φωνή της
- Πλημμύρισαν δρόμοι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας-Εφιστάται η προσοχή των πολιτών
- «Ο Μυταράς ήξερε ότι υπήρχε θέμα με τα πλαστά έργα» – Η χήρα του ζωγράφου για την υπόθεση Τσαγκαράκη
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Μονέκε για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι γίνονται συζητήσεις»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
- «Ο Αταμάν έκανε τη λάθος επιλογή με Χολμς και Γιούρτσεβεν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442