Ακόμη τέσσερις Ρώσοι αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, αλλά δεν είχαν κατακτήσει μετάλλιο, τιμωρήθηκαν από την ΔΟΕ με αποκλεισμό για παραβάσεις ντόπινγκ ύστερα από την επανεξέταση των δειγμάτων τους. Πρόκειται για έναν αθλητή της άρσης βαρών και τρεις αθλήτριες του στίβου. Συγκεκριμένα τον Χατζιμουράτ Ακάεφ (105κ), τις αθλήτριες της σφυροβολίας, Μαρία Μπεσπαλόβα (11η στον τελικό το 2012) και Γκουλφίγια Καναφέεβα (16η στο σύνολο), καθώς και την άλτρια του τριπλούν, Βικτόρια Βαλιούκεβιτς, η οποία είχε καταταγεί 8η. Η ΔΟΕ έχει επανεξετάσει συνολικά 1.545 δείγματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008) και του Λονδίνου (2012) κι έχει «συλλάβει», έστω και με καθυστέρηση αρκετών ετών, δεκάδες παραβάτες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Η Euroleague έκανε γνωστούς τους διαιτητές που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού κόντρα στην Έφες, και του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μακάμπι.
Ο Ολυμπιακός με το τρίποντο κόντρα στη Λεβερκούζεν «φτιάχνει» ακόμη περισσότερο το ευρωπαϊκό του μέλλον – Πώς μπορεί να βρεθεί απευθείας στην επόμενη League Phase του Champions League
Ποια είναι τα δεδομένα για τον Γκέρσον Γιαμπουσέλε και τους Νικς – Η καταληκτική ημερομηνία για να γίνει trade, η επιθυμία του και οι πιθανότητες για τη Euroleague.