Μπάσκετ (Α): Η σούπερ Κροατία… λύγισε τη Βραζιλία, 3 στα 3 η Λιθουανία, δύσκολα η Ισπανία
Η Κροατία έκαμψε την αντίσταση της «οικοδέσποινας» του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ, Βραζιλίας, και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα (ρεκόρ 2-1), μετά την ήττα από την Αργεντινή. Η «Χρβάτσκα» επικράτησε με 80-76, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, υποχρεώνοντας τους Βραζιλιάνους στη δεύτερη απώλεια στον Β' όμιλο.
Η Κροατία έκαμψε την αντίσταση της «οικοδέσποινας» του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ, Βραζιλίας, και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα (ρεκόρ 2-1), μετά την ήττα από την Αργεντινή.
Η «Χρβάτσκα» επικράτησε με 80-76, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, υποχρεώνοντας τους Βραζιλιάνους στη δεύτερη απώλεια στον Β’ όμιλο.
Με 31 πόντους ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ήταν αναμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, που πήραν προβάδισμα πρόκρισης, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Λεάντρο Μπαρμπόσα με 16.
Τα δεκάλεπτα: 17-19, 31-41, 50-59, 76-80. Στη Λιθουανία το ντέρμπι των αήττητων
Η Λιθουανία ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι των αήττητων του Β΄ ομίλου στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των Ανδρών. Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας υπέταξε και την Αργεντινή, με 81-73, στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου και έμεινε μόνη στην κορυφή, ενώ οι «γκαούτσος» του Σέρχιο Σάντος Ερνάντες έχουν δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια, καθώς τους περιμένουν Βραζιλία και Ισπανία.
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 30-27, 57-49, 81-73.
Δυσκολεύτηκε η Ισπανία
Η Ισπανία «φλέρταρε» έντονα με την τρίτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες, που θα την έφερνε ένα βήμα πριν από τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά, αλλά κατόρθωσε να κάμψει στο τέλος την αντίσταση της Νιγηρίας με 96-87.
Οι Ίβηρες σημείωσαν την πρώτη νίκη τους στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Ρίο 2016, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Αφρικανούς που μετρούν «0 στα 3». Πάου Γκασόλ με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ και Ρίκι Ρούμπιο με 15 πόντους (συν 4 ασίστ) ήταν οι καλύτεροι της ομάδας του Σέρτζιο Σκαριόλο, ενώ για τη Νιγηρία κορυφαίος ήταν ο Ογκούτσι με 24 πόντους (7/12 τρίποντα) και 4 ασίστ.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ με 92-83, χάρη στην οποία μπορεί να ελπίζει ακόμη και στην κορυφή της Euroleague στην κανονική περίοδο.
Ο Ολυμπιακός ήταν «αγκαλιά» με τη νίκη τη Βαλένθια, όμως δύο 2/3 βολές του Ντε Λαρέα με 2,9'' για τη λήξη και στη συνέχεια ένα άστοχο τρίποντο του εξαιρετικού ως τότε Φουρνιέ οδήγησαν σε ήττα....
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας