Μπαίνει στη Wall Street το «Facebook της φούντας»
Ένα κοινωνικό δίκτυο για τους ενθουσιώδεις οπαδούς της ινδικής κάνναβης θέλει να ξεκινήσει να διαπραγματεύεται στον δείκτη Nasdaq.
Ένα κοινωνικό δίκτυο για τους ενθουσιώδεις οπαδούς της ινδικής κάνναβης θέλει να ξεκινήσει να διαπραγματεύεται στον δείκτηNasdaq.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, τoMassRootsλειτουργεί από το 2013, περιγράφεται από πολλούς ως το «Facebook της φούντας» (“Facebook for pot”) και επιτρέπει στους 775.000 χρήστες του, να μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τη χρήση κάνναβης, να παρακολουθούν τα τελευταία νέα για την νομοθεσία σχετικά με το «χόμπι» τους. Μπορούν επίσης να «ακολουθούν» τα μαγαζιά πώλησης κάνναβης, τα οποία βέβαια έχουν την δυνατότητα να διαφημίζουν τα προϊόντα τους.
Χθες, Δευτέρα, η -ζημιογόνος- εταιρεία συμπλήρωσε τα απαραίτητα έγγραφα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να μπορέσει να συγκεντρώσει το ποσό των 6,5 εκατ. δολαρίων από την πώληση μετοχών και warrants.
«Η ανάπτυξη μας οφείλεται κυρίως στην αυξημένη δημοτικότητα του MassRoots ως ένα από τα πρώτα εμπορικά σήματα σχετικά με την κάνναβη σε εθνικό επίπεδο που δημιουργήθηκε από την ενθουσιασμό των μελών μας», δήλωσε η εταιρεία στην αίτηση της. «Πιστεύουμε ότι με τη δημιουργία μιας κεντρικής κοινότητας των καταναλωτών κάνναβης, δημιουργούμε ταυτόχρονα και ένα σημαντικό κανάλι πώλησης προϊόντων σχετικά με αυτή».
ΗGW Pharmaceuticalsη οποία φτιάχνει συνταγογραφούμενα φάρμακα με βάση την κάνναβη, είναι ήδη εισηγμένη στον Nasdaq. Επιπλέον, ηTerra Tech, εταιρεία καλλιέργειας κάνναβης σχεδιάζει και αυτή να αιτηθεί την εισαγωγή της στον χρηματιστηριακό δείκτη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τηςMassRootsοι πωλήσεις κάνναβης στις πολιτείες που επιτρέπεται αυτή την στιγμή μπορούν να αυξηθούν από τα 1,43 δισ. δολάρια που ήταν το 2013 στα 10,2 δισ. το 2018. Η κάνναβη εξακολουθεί να είναι παράνομη σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ.
Το MassRoots λειτουργεί σε 23 πολιτείες που επιτρέπεται η χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους και σε τέσσερις που επιτρέπουν τη χρήση κάνναβης και για ψυχαγωγικούς λόγους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μήνυμα Κακλαμάνη για την 25η Μαρτίου: Η συνέχεια του ’21 αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για τον ιστορικό αγώνα των ηρώων του
- Τέμπη: Οργή των συγγενών για το χάος – Ασφυξία και καταγγελίες για την αίθουσα των 1,6 εκατ.
- Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν στο NBA ο Τζα Μοράντ
- Τέμπη: «Συνειδητό σχεδιασμό αποκλεισμού», καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων – «Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό»
- Ο Άρης έγινε 112 ετών: Η κοινή ανάρτηση από ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη (pics)
- Πώς ο Έπσταϊν προσπαθούσε να «σβήσει» το παρελθόν του online
- Κουτσούμπας για την 25η Μαρτίου: Οι επαναστάσεις κινούν την ιστορία προς τα εμπρός
- Ο Ολυμπιακός ευχήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442