Μικρές ζημιές σε μουσεία από τον σεισμό στην Πελοπόννησο
Μικρές είναι οι ζημιές στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας και στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας από τον σεισμό των 5,2 βαθμών που έπληξε την Δευτέρα τη δυτική Πελοπόννησο.
Μικρές είναι οι ζημιές στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας και στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας από τον σεισμό των 5,2 βαθμών που έπληξε την Δευτέρα τη δυτική Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από τις αυτοψίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής από υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα ή ζημιές σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία.
Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας κατεγράφησαν οι ακόλουθες ζημιές:
Στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας και συγκεκριμένα στη δυτική πλευρά του περιστυλίου του σημειώθηκαν ρωγμές και αποκολλήθηκαν τμήματα του επιχρίσματος, ενώ στις αίθουσες Α, Β, Γ εντός των προθηκών, μετατοπίσθηκαν από τις θέσεις τους ελάχιστα εκθέματα (πήλινα και χάλκινα μικροαντικείμενα).
Στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας και συγκεκριμένα στην κεντρική αίθουσα έχουν καταπέσει μικρά τμήματα από την οροφή, ενώ μετατόπιση εκθεμάτων παρατηρήθηκε εντός των προθηκών.
Σχετικά με τα ανωτέρω εκθέματα, σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί ήδη τα πρώτα μέτρα επανατοποθέτησής τους και αποκατάστασης αυτών.
Οι αυτοψίες των υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ συνεχίζονται, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.