Η «Μπάρτσα» έκανε πλάκα στην Ατλέτικο, νέα νίκη για τη Σεβίλη
Μεγάλη νίκη με 3-1 πήρε η Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Primera Division και έμεινε μόνη δεύτερη στη βαθμολογία ξεφεύγοντας με +3 από την σημερινή αντίπαλό της. Νέα νίκη για την εντυπωσιακή Σεβίλλη, η οποία επικράτησε στην έδρα της Αλμερία με 2-0, για την 18η αγωνιστική της Primera Division. Ισοπαλία στην έδρα της Γρανάδα απέσπασε η Ρεάλ Σοσιεδάδ, με σκορ 1-1.
Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε… κρίση, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να πάρει τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της πριμέρα ντιβιζιόν απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με 3-1, στο «Καμπ Νου» και να «φωνάξει»… παρούσα στη μάχη του τίτλου.
Η κόντρα του Λιονέλ Μέσι με τον προπονητή του, Λουίς Ενρίκε, όχι μόνο δεν επηρέασε τον Αργεντινό σούπερ σταρ, αλλά τον… πείσμωσε και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.
Ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο με δύο προσωπικές ενέργειες στο 12΄ και 35΄ (σ.σ. στη δεύτερη πήρε τη μπάλα με το χέρι χωρίς να υποδειχθεί η παράβαση από το Μαγιένκο) έδωσε την ευκαιρία στους Νεϊμάρ και Σουάρες να σκοράρουν, ενώ ήταν αυτός που στο 86΄ «καθάρισε» το «τρίποντο» για την ομάδα του με το κοντινό πλασέ. Οι «ροχιμπλάνκος» είχαν μειώσει στο 57΄ με το πέναλτι του Μάντζουκιτς, παράβαση που είδε μόνο ο διαιτητής στο μαρκάρισμα του Μέσι πάνω στον Χεσούς Γκάμεθ.
Νέα νίκη για την εντυπωσιακή Σεβίλλη, η οποία επικράτησε στην έδρα της Αλμερία με 2-0, για την 18η αγωνιστική της Primera Division. Η ομάδα της Ανδαλουσίας πήρε τη νίκη με τα γκολ των Ντε Λα Φουέντε (58′) και Κόκε (63′).
Ισοπαλία στην έδρα της Γρανάδα απέσπασε η Ρεάλ Σοσιεδάδ, με σκορ 1-1, στο προτελευταίο σημερινό ματς της 18ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόιες αποσπάστηκε ακόμη περισσότερο από τις επικίνδυνη ζώνη, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που μοιράζονται την τελευταία θέση με τις Κόρντομπα και Έλτσε.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
«Παλικάρι» η Νιούκαστλ, έπαιζε πάνω από 50 λεπτά με δέκα παίκτες, αλλά κατέκτησε σπουδαία νίκη με γκολ του Όσουλα στο φινάλε, επικρατώντας με 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για 7η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2020, όταν και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιό της στη διοργάνωση, προκρίθηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Με ένα γκολ του Σάκα η Άρσεναλ πέρασε από την έδρα της Μπράιτον με 1-0 και άφησε επτά βαθμούς πίσω τη Μάντσεστερ Σίτι. Εμφατικό διπλό με φόντο την τετράδα για την Τσέλσι, νίκη-ανάσα για τη Γουέστ Χαμ.