Λαμπρινή Μποβιάτσου: Disclosures
Η καινούργια δουλειά της Λαμπρινής Μποβιάτσου που θα παρουσιαστούν από τις 11 Δεκεμβρίου στην Thanassis Frissiras Gallery είναι χρωματιστά μολύβια σε χαρτί, απόδοση αντανάκλασεων σε επιφάνειες – ένα διακριτικό πλέον γνώρισμα της δουλειάς της – ενταγμένες μέσα σε ένα ευρύτερο περιβάλλον. Η καινούργια δουλειά της Λαμπρινής Μποβιάτσου που θα παρουσιαστούν από τις 11 Δεκεμβρίου στην […]

Η καινούργια δουλειά της Λαμπρινής Μποβιάτσου που θα παρουσιαστούν από τις 11 Δεκεμβρίου στην Thanassis Frissiras Gallery είναι χρωματιστά μολύβια σε χαρτί, απόδοση αντανάκλασεων σε επιφάνειες – ένα διακριτικό πλέον γνώρισμα της δουλειάς της – ενταγμένες μέσα σε ένα ευρύτερο περιβάλλον.
Τα θέματα φέρουν την αίσθηση του φωτογραφικού στιγμιότυπου αποπνέοντας αισθήματα, που τεχνικά αναδύονται μεσα απο την προσήλωση στις λεπτομέρειες, τη φροντίδα για τη φόρμα, την εστίαση σε κοντινά καδραρίσματα, τη λεπτοδουλεμένη αναπαράσταση.

Τα απλά καθημερινά αντικείμενα ή οι βιωμένες στιγμές ανασύρονται από τη φθαρτή τους πραγματικότητα και μετατρέπονται σε εφαλτήρια εσωτερικής αναζήτησης, επαναπροσδιορισμού, “από-καλύψεων” αναφέρει ο Κ. Β. Πρώιμος για τη δουλειά της, “…Καθώς οι επιφάνειες στις οποίες αντανακλάται το πρόσωπο είναι κυρτές, η αντανάκλαση αποδίδει το πρόσωπο με παραμορφωμένα χαρακτηριστικά.
Κι ενώ σε παλιότερα έργα αυτή η παραμόρφωση φαίνεται να ενθουσιάζει τη ζωγράφο και να επιζητά να την αναδείξει στις πιο ακραίες της εκδοχές, στα πιο πρόσφατα έργα, η παραμόρφωση βεβαίως υπάρχει αλλά φαίνεται να εκχωρεί τη θέση της στην ενδοσκόπηση στην οποία δίνει ευκαιρία η κατά μέτωπο αντιμετώπιση του ειδώλου του εαυτού στον καθρέφτη».
…»Η προσπάθεια αυτή όχι πλέον αναπαραγωγής της πραγματικότητας αλλά υποκατάστασής της είναι μια προσπάθεια συγκρότησης νοήματος πέραν του πρωτότυπου και του αντίγραφου και μια εμφατική δήλωση ότι το πραγματικό περιέχει πάντα στοιχεία αναπαράστασης…» συμπληρώνει.
Διάρκεια έκθεσης: 11 Δεκεμβρίου 2014 – 10 Ιανουαρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14.00
και 17:30 – 20:30, Τετάρτη και Σάββατο: 11:00 –
16:00.
- «Έζησα τον απόλυτο εφιάλτη» – Η συγκλονιστική μαρτυρία 27χρονης για τη σχέση που σημάδεψε τη ζωή της
- Αντίο σε έναν Motorhead: Πέθανε ο πιστός σύντροφος του Λέμι, Φιλ Κάμπελ
- Super League 2: «Ανάσα» παραμονής ο Νέστος (2-1), νίκησε ο ΠΑΟΚ Β’ (1-0), ισοπαλία ο Ηρακλής (0-0)
- To σχέδιο της Gen Z για πρόωρη… συνταξιοδότηση
- Λύση στο μυστήριο των «υπέρλαμπρων σουπερνόβα»
- Βούλα: Το διπλό δράμα πίσω από το θανατηφόρο τροχαίο
- Στενά του Ορμούζ: Ο Τραμπ λέει ότι «πολλές χώρες» θα στείλουν πολεμικά πλοία για να μείνουν ανοικτά
- Τρομερή ατμόσφαιρα από τον κόσμο του Ολυμπιακού στο Παγκρήτιο (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442