Πολλές δοκιμές και ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Φενέρ
Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της αποστολής του Ολυμπιακού, η οποία βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τον αποψινό φιλικό αγώνα (21:30, Νovasports 1) με την Φενερμπαχτσέ, στο «Σουκρού Σαράτσογλου».
...
Με δύο απ’ ευθείας εκτελέσεις φάουλ μία του Ερκίν στο 35’ κι άλλο μία του Εμρέ στο 81’ η Φενέρμπαχτσε σφράγισε την ανωτερότητά της κόντρα στον Ολυμπιακό στο φιλικό των δύο ομάδων στην Κωνσταντινούπολη, που έληξε με 2-1 χάρη σε μία ακόμα εκτέλεση φάουλ, αυτή τη φορά από τον Χολέμπας στο 95′.
Η ελληνική ομάδα είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 28′ με τον Κασάμι να αποτυγχάνει να σκοράρει απέναντι στον Βολκάν, όμως στη συνέχεια οι Τούρκοι ήταν καλύτεροι. Στο 32′ ο Ρομπέρτο απέκρουσε με δυσκολία την κεφαλιά του ο Σο και στο 35′ ο Ερκίν με απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0. Στο 43′ ο Σο έχασε νέα ευκαιρία και στο 45′ ο Ρομπέρτο σταμάτησε νέα προσπάθεια του Σο.
Ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 70′ να ισοφαρίσει με τον Ντοσεβί και στο 81′ πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Εμρέ έκανε το 2-0. Στις καθυστερήσεις (94′) ήταν η σειρά του Χολέμπας με απευθείας φάουλ να διαμορφώσει το τελικό 2-1.
Στο ματς χρειάστηκαν να σημειωθούν δύο «τάιμ-άουτ», προκειμένου οι παίκτες να δροσιστούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Το ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα» έκανε ο Αφελάι.