Τζαζ με κοχύλια από τον Στιβ Τουρέ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μια βραδιά τζαζ με... κοχύλια παρουσιάζει ο Στιβ Τουρέ την Τετάρτη 12 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για έναν από τους πιο ολοκληρωμένους τρομπονίστες της τζαζ, ένας σπουδαίος μουσικός, συνθέτης και ενορχηστρωτής.
Μια βραδιά τζαζ με… κοχύλια παρουσιάζει ο Στιβ Τουρέ την Τετάρτη 12 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο διεθνώς καταξιωμένος τρομπονίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής ειδικεύεται στο παίξιμο με κοχύλια.
Το 1973 συνεργαζόταν με τους Jаzz Mеssengеrs του ντράμερ Αρτ Μπλέικι και με την ορχήστρα των Θαντ Τζόουνς και Μελ Λούις. Στο διάστημα 1974-76 έπαιζε τρομπόνι και ηλεκτρικό μπάσο στο γκρουπ του Τσίκο Χάμιλτον. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον τρομπετίστα Γούντι Σο και ξανά με τον Ραχσάαν Ρόλαντ Κερκ. Ο τελευταίος ήταν που του έβαλε την ιδέα να παίζει με εξωτικά κοχύλια και ο Στιβ Τουρέ ανέπτυξε έναν εντυπωσιακά εκπληκτικό ήχο μ’ αυτά.
Το 1987 μπήκε στην United Nation’s Orchestra του Ντίζι Γκιλέσπι – και μέσα από αυτή του τη συνεργασία έγινε ευρύτερα γνωστός κι εδώ, στη χώρα μας. Φυσικά, η συμμετοχή του σε ορχήστρες πνευστών (όπως η Brass Fantasy του τρομπετίστα Λέστερ Μπόουι) ήταν αυτονόητη – όπως και η παρουσία του σε σούπερ γκρουπ όπως οι Leaders και οι Timeless All-Stars.
Το πρώτο πραγματικά δικό του γκρουπ όμως, μέσω του οποίου ήταν σε θέση να δίνει μια πλήρη άποψη της μουσικής του, ήταν το σχήμα Sanctified Shells: πέντε τρομπονίστες (με τους τρεις να παίζουν και κοχύλια) που έδιναν μια τζαζ με πνευματικό και διεθνικό υπόβαθρο, με συνθέσεις και ενορχηστρώσεις που τόνιζαν την δημιουργική προσωπικότητα του Τουρέ.
Η καλλιτεχνική αυτή προσωπικότητα φάνηκε στο άλμπουμ Sanctified Shells του 1993.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας