Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Ούτε τα προσχήματα! Βούλωσαν τα αυτιά τους πολλά ΜΜΕ και δεν ακούν τι λέει ο «Φραπές». Ρωτάνε το Μαξίμου και σερβίρουν non paper

Αναχώρησε για Λιχτενστάιν με το βλέμμα στη Βραζιλία…

Αναχώρησε για Λιχτενστάιν με το βλέμμα στη Βραζιλία…

Μία τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους έκανε η Εθνική Ανδρών πριν από την απογευματινή (16:00) αναχώρηση για το Λιχτενστάιν, όπου την Παρασκευή (21:45) θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο Φερνάντο Σάντος δεν δοκίμασε το σύστημα που προορίζει, αφού παρέταξε μία ενδεκάδα έχοντας στην κορυφή της επίθεσης μαζί τους Δημήτρη Παπαδόπουλο και Κώστα Μήτρογλου, κάτι που δεν είναι στις σκέψεις του Πορτογάλου, κάτω υπό φυσιολογικές συνθήκες. Λίγο αργότερα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπαίνει στην τελική ευθεία και χαρακτήρισε «τελικούς» τα εναπομείναντα ματς.

Μία τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους έκανε η Εθνική Ανδρών πριν από την απογευματινή (16:00) αναχώρηση για το Λιχτενστάιν, όπου την Παρασκευή (21:45) θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο Φερνάντο Σάντος δεν δοκίμασε το σύστημα που προορίζει, αφού παρέταξε μία ενδεκάδα έχοντας στην κορυφή της επίθεσης μαζί τους Δημήτρη Παπαδόπουλο και Κώστα Μήτρογλου, κάτι που δεν είναι στις σκέψεις του Πορτογάλου, υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Το αναμενόμενο σχήμα είναι ο Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Σιόβα και Χολέμπας. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Κατσουράνης, με τους Μανιάτης (δεξιά) και Ταχτσίδη (αριστερά) ως εσωτερικούς. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Κονέ, Χριστοδουλόυπουλος και Μήτρογλου.

Λίγο αργότερα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπαίνει στην τελική ευθεία που έχει να διανύσει για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ο Σάντος χαρακτήρισε «τελικούς» τα εναπομείναντα ματς και τόνισε ότι περιμένει οι διεθνείς να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος:

Για το ματς με τον Λιχτενστάιν, το οποίο ήρθε ισόπαλο Λετονία και Σλοβακία: «Δεν πρέπει μας προβληματίζει το Λιχτενστάιν. Έχει αλλάξει προπονητή και τι αλλαγές έχουν γίνει στο παιχνίδι του. Έχουν βελτιωθεί στον επιθετικό και αυτό πρέπει να προσέξουμε κυρίως. Εμείς, όμως, πρέπει να κοιτάμε τη δική μας, το δικό παιχνίδι και να παίξουμε όπως πρέπει για να πάρουμε τη νίκη. Απομένουν τέσσερα παιχνίδια-τέσσερις τελικοί. Εμείς πρέπει να τα πάρουμε και τα τέσσερα και πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ. Τώρα κοιτάμε το Λιχτενστάιν και βλέπουμε μετά τη Λετονία».

Για το τι ζητάει από τους παίκτες του για το συγκεκριμένο ματς:
«Να είναι επαγγελματίες».

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιον παίκτη από το Λιχτενστάιν:
«Δεν κοιτάμε κάποιο παίκτη ξεχωριστά. Πρέπει να κοιτάμε γενικά το σύνολο και πώς λειτουργούν στις στημένες φάσεις. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας για να πάρουμε τη νίκη».

Για το γεγονός ότι η ομάδα μετράει τέσσερις ήττες από τότε που ανέλαβε εκείνος: «Είναι κάτι που με ικανοποιεί, αλλά δεν με καθησυχάζει. Δουλεύουμε πάρα πολύ για να βελτιώσουμε ορισμένα πράγματα που έχουμε ακόμη πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε και αυτό στο μέλλον».

Για την εικόνα που παρουσίαζε ο ίδιος πριν από το ματς με την Αυστρία (ήταν πιο νευρικός) σε σχέση με τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας και αν συγκρίνει τα παιχνίδια με Αυστρία και Λιχτενστάιν: «Όχι, αυτό το βλέπατε εσείς. Δεν εξωτερικεύω τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή. Θέλω να κρατάω την ομάδα σε ένα ορισμένο επίπεδο για να καταφέρουμε τον στόχο μας. Όσον αφορά τα δύο παιχνίδια, σίγουρα η Αυστρία είναι πιο δυνατή ομάδα, αλλά ένα επίσημο με ένα φιλικό παιχνίδι έχουν διαφορές».

Το βίντεο της προπόνησης και της συνέντευξης Τύπου:


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο