Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ανυπομονεί να ζήσει το ντέρμπι «αιωνίων» ο Μίτσελ

Ανυπομονεί να ζήσει το ντέρμπι «αιωνίων» ο Μίτσελ

Γεύση από ντέρμπι «αιωνίων» ανυπομονεί να πάρει ο Μίτσελ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε πως έχει εντρυφήσει στην ατμόσφαιρα που επικρατεί προ του ματς και τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και να νικήσουν τον Παναθηναϊκό για χάρη του κόσμου τους.

Γεύση από ντέρμπι «αιωνίων» ανυπομονεί να πάρει ο Μίτσελ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε πως έχει εντρυφήσει στην ατμόσφαιρα που επικρατεί προ του ματς και τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και να νικήσουν τον Παναθηναϊκό για χάρη του κόσμου τους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίτσελ στη Nova:

– Πόσο ιδιαίτερος είναι για εσάς αυτός ο αγώνας;

«Αισθάνομαι πολύ καλά. Έχω ανυπομονησία για εκείνη την ημέρα. Προετοιμαζόμαστε γι’ αυτήν. Έχω καταλάβει πως υπάρχει μία διαφορετική ατμόσφαιρα αυτή την εβδομάδα για το παιχνίδι αυτό. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε».

– Ποια είναι η εικόνα στις προπονήσεις;

«Είναι αρκετά συγκεντρωμένοι. Έχουμε παρατηρήσει μία αλλαγή στη συμπεριφορά τους στις προπονήσεις, με την έννοια πως το μυαλό τους βρίσκεται 100% στις προπονήσεις. Τις προηγούμενες εβδομάδες λέγαμε πως αυτό είναι πολύ δύσκολο καθώς είμαστε ήδη πρωταθλητές. Όμως, έχουν καταλάβει οι παίκτες πως αυτός είναι ένας καινούργιος τίτλος, να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό. Πρέπει, λοιπόν, να αποφύγουμε οποιοδήποτε αποσυντονισμό στην προσπάθειά μας. Δεν πρέπει να κοιτάμε τον Παναθηναϊκό με βάση τη θέση του στη βαθμολογία. Πρέπει να τον κοιτάμε σαν ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο, γνωρίζοντας πως υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα και έχθρα ανάμεσα στις δύο ομάδες».

– Η βαθμολογική διαφορά των 37 βαθμών που χωρίζει τον Ολυμπιακό απ’ τον Παναθηναϊκό, επηρεάζει τις ισορροπίες της αναμέτρησης;

«Όχι, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας επηρεάζει η βαθμολογική διαφορά. Γιατί αυτό θα σήμαινε πως αυτόματα θα κερδίζαμε το παιχνίδι. Θα το κερδίζαμε, μάλιστα, με μία διαφορά τριών ή τεσσάρων γκολ. Δεν ισχύει, όμως, αυτό. Στα ντέρμπι δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο. Είναι ένα ακόμη παιχνίδι, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Για τους αντιπάλους μας είναι μία ευκαιρία για να σώσουν τη χρονιά, κατά κάποιο τρόπο. Για εμάς είναι μία υποχρέωση να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, γιατί είμαστε Ολυμπιακός και εκείνοι Παναθηναϊκός. Αντιμετωπίζουμε αυτό το παιχνίδι με τον μέγιστο σεβασμό και με χωρίς να υποτιμούμε τον αντίπαλό μας. Κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλο λάθος».

-Τι θα λέγατε «ακτινογραφώντας» τον Παναθηναϊκό;

«Το πλεονέκτημά του είναι το ψυχολογικό, με την έννοια πως εκείνοι γνωρίζουν πως η χρονιά δεν θα μπορούσε να πάει χειρότερα. Επομένως δεν έχουν κάτι να χάσουν, παρά μόνο ν’ αποδείξουν πως είναι μία μεγάλη ομάδα. Το μειονέκτημά τους είναι πως η αυτοεκτίμησή τους βρίσκεται αυτή τη στιγμή χαμηλά, γιατί τελευταία έχουν χάσει αρκετά ματς. Έχουν κάνει κακή χρονιά. Είχαν λίγες επιλογές φέτος. Θα έρθουν στην έδρα μας για να αποδείξουν πως είναι μία μεγάλη ομάδα».

-Ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ έχετε αγωνιστεί στο clasico του ισπανικού ποδοσφαίρου. Μπορείτε να εντοπίσετε κοινά στοιχεία με το ελληνικό clasico;

«Δεν μπορώ να τα συγκρίνω. Μοιάζει λίγο η ατμόσφαιρα γύρω απ’ το παιχνίδι. Όμως, εδώ είναι πιο θερμά τα πράγματα, λίγο πιο επιθετικά, λίγο πιο θερμόαιμα θα λέγαμε. Με την έννοια πως εδώ δεν υπάρχει αύριο αν δεν κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

– Τι σας λένε όταν σας βλέπουν στο δρόμο φίλοι του Ολυμπιακού;

«Περπατώντας στο δρόμο, ο κόσμος μού κάνει χειρονομίες πόσα γκολ θέλουν να βάλουμε στον Παναθηναϊκό. Όμως, εγώ δεν το βλέπω έτσι. Θεωρώ πως είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θέλουμε να παίξουμε καλά, να κερδίσουμε. Και μετά θα δούμε με πόσα γκολ διαφορά θα μπορέσουμε να κερδίσουμε. Είναι ένα παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας εχθρός και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με σεβασμό».

– Ποιο ντέρμπι Ρεάλ – Μπαρτσελόνα σας έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη;

«Στο παρελθόν σε κάποια ντέρμπι υπήρχε αρκετή εχθρότητα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Και αυτό προήλθε απ’ την έχθρα των δύο προέδρων και τις δηλώσεις που έκαναν. Όμως, μετά μπήκε στη μέση η πολιτική και έτσι αυτό άλλαξε. Από ‘κει και πέρα, σε ένα αθλητικό γεγονός όλα κρίνονται εντός γηπέδου όπου οι δύο ομάδες προσπαθούν να κερδίσουν».

– Ο άμεσος συνεργάτης της, ο Βίκτορ Σάντσεθ έχει εμπειρίες απ’ το ελληνικό clasico. Σας έχει πει τι θυμάται;

«Δεν θυμάται τίποτα. Αυτήν την εβδομάδα τον είχαμε βάλει στο νοσοκομείο. Του κάναμε κάποιες μεταγγίσεις. Του αλλάξαμε το αίμα και έτσι δε θυμάται τίποτα. Ελπίζουμε σύντομα να θυμάται αυτό το ντέρμπι με πολύ χαρά. Και αυτό θα δείξει πως η μετάγγιση πήγε καλά».

– Στο κυριακάτικο ντέρμπι πιο χρήσιμη είναι η εμπειρία κάποιων ποδοσφαιριστών σας ή η όρεξη που έχουν οι νεότεροι ηλικιακά παίκτες για διάκριση;

«Μου αρέσουν πολύ τα κοκτέιλ. Θα προσπαθήσω να κάνω μία πολύ καλή μίξη των δύο στοιχείων, δηλαδή της εμπειρίας των βετεράνων με την όρεξη που έχουν οι νεότεροι. Θέλουμε να φτιάξουμε το τέλειο μείγμα για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα. Για αυτό οι ομάδες παίζουν ένδεκα εναντίον ένδεκα. Κανένας παίκτης δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τους άλλους».

– Στα Χανιά μάς είπατε πως ο Ιμπαγάσα παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου. Αισθάνεστε πως ένας τέτοιος «δάσκαλος» είναι χρήσιμος στον Ολυμπιακό που σχεδιάζετε;

«Είναι απαραίτητος, όχι μόνο σε εμάς, αλλά σε όλες τις ομάδες. Μακάρι όλες οι ομάδες να είχαν έναν τέτοιο παίκτη. Και μακάρι και εμείς να είχαμε έναν Ιμπαγάσα δέκα χρόνια νεότερο. Είναι ένας έξυπνος παίκτης. Και για αυτό εμείς πρέπει να τον προσέχουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο