Αφαίρεση δυο βαθμών από τη Νάπολι για τα «στημένα»
Η Νάπολι, τιμωρήθηκε με αφαίρεση δύο βαθμών από το τρέχον καμπιονάτο, μετά από σχετική απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιταλίας (FIGC) , λόγω της εμπλοκής των Ναπολιτάνων στο σκάνδαλο με τους «στημένους αγώνες». Η απόφαση ελήφθη και ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, μαζί με τον εξάμηνο αποκλεισμό του αρχηγού της ομάδας, Πάολο Καναβάρο και του -επίσης- αμυντικού, Τζιανλούκα Γκράβα ενώ η διοίκηση της Νάπολι, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει έφεση.
Η Νάπολι, τιμωρήθηκε με αφαίρεση δύο βαθμών από το τρέχον καμπιονάτο, μετά από σχετική απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιταλίας (FIGC) , λόγω της εμπλοκής των Ναπολιτάνων στο σκάνδαλο με τους «στημένους αγώνες».
Η απόφαση ελήφθη και ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, μαζί με τον εξάμηνο αποκλεισμό του αρχηγού της ομάδας, Πάολο Καναβάρο και του -επίσης- αμυντικού, Τζιανλούκα Γκράβα ενώ η διοίκηση της Νάπολι, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει έφεση.
Παράλληλα, η αρμόδια επιτροπή της FIGC, επέβαλε αποκλεισμό τριών ετών και τριών μηνών στον πρώην και αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Νάπολι, Ματέο Τζιανέλο, για εμπλοκή του στο «στήσιμο» του αγώνα Σαμπντόρια-Νάπολι, που έγινε στις 16 Μαϊου 2010.
Με την απόφαση της ιταλικής ομοσπονδίας, η Νάπολι, έχει πλέον 31 βαθμούς μετά την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής και οι ελπίδες κατάκτησης του τίτλου, μειώθηκαν στο ελάχιστο, καθώς η διαφορά από την πρωτοπόρο Γιουβέντους έφτασε στους δέκα βαθμούς.