Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νεανίδων πόλο η εθνική
Με εντυπωσιακό τρόπο η εθνική πόλο των νεανίδων εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας.
Με εντυπωσιακό τρόπο η εθνική πόλο των νεανίδων εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στον ημιτελικό και επιβλήθηκε 8-3 των ΗΠΑ, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό και το δικαίωμα να διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο (μετά τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό που σχεδόν η ίδια ομάδα κατέκτησε πέρυσι στη Μαδρίτη).
Αντίπαλος της εθνικής στον τελικό της Κυριακής (9:30 π.μ. ώρα Ελλάδας) θα είναι η Ουγγαρία, που νωρίτερα νίκησε 14-11 τη Ρωσία στον πρώτο -χρονικά- ημιτελικό.
«Γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Αυτή η νίκη αποδεικνύει σε πόσο υψηλό επίπεδο βρίσκεται η γυναικεία υδατοσφαίριση στην Ελλάδα. Εκτός από την εθνική γυναικών, και οι νεαρές κοπέλες είναι επίσης καλές. Το μέλλον τους ανήκει. Είμαι πολύ περήφανος γι΄αυτή την ομάδα», δήλωσε ο Γιώργος Μορφέσης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ΚΟΕ που κάλυψε τα έξοδα για τη συμμετοχή της εθνικής νεανίδων (αλλά και της αντίστοιχης των εφήβων) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η ισπανική ομοσπονδία απέσυρε τις ομάδες της από τη διοργάνωση, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτες τις τυπικά γηπεδούχους ΗΠΑ): 2-1, 1-5, 0-2, 0-0.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.