Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στη 15η θέση Παπαθανασίου / Τσότρας, στη 19η Δήμου / Πατενιώτης

Στη 15η θέση Παπαθανασίου / Τσότρας, στη 19η Δήμου / Πατενιώτης

Την 15η θέση κατέλαβαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στην 6η ιστιοδρομία της κατηγορίας Star, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι Έλληνες ιστιοπλόοι τερμάτισαν δύο λεπτά μετά τους Βραζιλιάνους Ρόμπερτ Σέιντ και Μπρούνο Πράντα, που πρώτευσαν με χρόνο 1:15:07. Μετά τις πρώτες έξι ιστιοδρομίες, οι Παπαθανασίου/Τσότρας βρίσκονται στη δέκατη θέση της γενικής με 44 βαθμούς ποινής, ενώ προηγούνται οι Βρετανοί Άϊεν Πέρσι και Άντριου Σίμπσον με 10 βαθμούς ποινής.

Την 15η θέση κατέλαβαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στην 6η ιστιοδρομία της κατηγορίας Star, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι Έλληνες ιστιοπλόοι τερμάτισαν δύο λεπτά μετά τους Βραζιλιάνους Ρόμπερτ Σέιντ και Μπρούνο Πράντα, που πρώτευσαν με χρόνο 1:15:07. Μετά τις πρώτες έξι ιστιοδρομίες, οι Παπαθανασίου/Τσότρας βρίσκονται στη δέκατη θέση της γενικής με 44 βαθμούς ποινής, ενώ προηγούνται οι Βρετανοί Άϊεν Πέρσι και Άντριου Σίμπσον με 10 βαθμούς ποινής.

Δήμου/Πατανιώτης 16οι στην 4η ιστιοδρομία, 19οι στην γενική κατάταξη των 49er

Στην 19η θέση της γενικής κατάταξης για σκάφη τύπου 49er με 73 βαθμούς ποινής βρίσκονται οι Διονύσης Δήμου/Μιχάλης Πατενιώτης, ύστερα από την ολοκλήρωση των πρώτων τεσσάρων ιστιοδρομιών της συγκεκριμένης κλάσης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε τη 19η θέση στην τρίτη ιστιοδρομία, μένοντας 1 λεπτό και 59 δευτερόλεπτα πίσω από τους Νεοζηλανδούς Πίτερ Μπέρλινγκ και Μπλερ Τουκ, που κατέκτησαν την πρώτη θέση (30:53). Στην τέταρτη κούρσα οι Δήμου/Πατενιώτης κατέλαβαν τη 16η θέση, μένοντας 1 λεπτό και 36 δευτερόλεπτα πίσω από τους Αμερικανούς Έρικ Στορκ και Τρέβορ Μουρ, που έκοψαν πρώτοι το νήμα με 29:36.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κορυφή της γενικής κατάταξης, μετά τις πρώτες τέσσερις ιστιοδρομίες, βρίσκονται οι Αυστραλοί Νέιθαν Άουτεριτζ και Άϊεν Τζένσεν με 15 βαθμούς ποινής.

Η Αγραφιώτη 32η στην τέταρτη κούρσα, 31η στα Laser Radial
Η Αννα Αγραφιώτη κατέλαβε την 32η θέση στην τέταρτη ιστιοδρομία των Laser Radial γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος έμεινε 4 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα πίσω από την Ιρλανδή Άναλιζ Μέρφι, που πήρε την πρώτη θέση με επίδοση 1:01:59. Μετά τις πρώτες τέσσερις κούρσες, η Αγραφιώτη είναι 31η στη γενική κατάταξη με 119 βαθμούς ποινής, την ώρα που στην κορυφή βρίσκεται η Μέρφι με 4 βαθμούς ποινής.

Έκτος ο Κοκκαλάνης μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες στα RS-X

Στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης για σκάφη τύπου RS-X, με 15 βαθμούς ποινής, βρίσκεται ο Βύρων Κοκκαλάνης, μετά τις πρώτες δύο ιστιοδρομίες. Στην πρώτη κούρσα ο Έλληνας ιστιοπλόος τερμάτισε τέταρτος, 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ολλανδό νικητή, Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε (29:39), ενώ στη δεύτερη κατετάγη ενδέκατος με διαφορά 2 λεπτών και 35 δευτερολέπτων πίσω από τον Φαν Ρισελμπέργκε, που πρώτευσε και σ’ αυτήν την κούρσα (32:05).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη κλάση μετέχει και ο Κύπριος Ανδρέας Καριόλου, ο οποίος τερμάτισε 13ος στην πρώτη ιστιοδρομία (+3:03 από τον Φαν Ρισελμπέργκε), ενώ στη δεύτερη κατετάγη 26ος (+4:13). Μετά τις πρώτες δύο ιστιοδρομίες, ο Καριόλου είναι 20ος στη γενική κατάταξη με 39 βαθμούς ποινής, ενώ προηγείται ο Ρισελμπέργκε με 2 βαθμούς ποινής.

Η Σκαρλάτου 12η στην δεύτερη κούρσα, 13η στη γενική
Η Αγγελική Σκαρλάτου κατέλαβε τη 12η θέση στην δεύτερη ιστιοδρομία της κλάσης RS-X γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος έμεινε 3 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα πίσω από την Ισπανίδα Μαρίνα Αλαμπάου Νέιρα, που τερμάτισε πρώτη σε 31:58. Μετά τις πρώτες δύο κούρσες, η Σκαρλάτου είναι 13η στη γενική κατάταξη με 26 βαθμούς ποινής, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Αλαμπάου Νέιρα με 3 βαθμούς ποινής.

Ακυρώθηκε ο Μιττάκης στην 5η κούρσα των FINN, 10ς στην 6η
Με τον χειρότερο τρόπο άρχισε η ημέρα στα Finn για τον Γιάννη Μιτάκη, ο οποίος δέχθηκε ποινή για πρόωρη εκκίνηση στην πέμπτη ιστιοδρομία. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Έλληνας ιστιοπλόος έχει 68 βαθμούς ποινής, ωστόσο, εάν αυτή είναι η χειρότερη κούρσα του, έχει τη δυνατότητα να… ξεφορτωθεί τους 25 βαθμούς της, και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στη συνέχεια της συγκεκριμένης κλάσης.

Στην 6η ιστιοδρομία όμως, κατέλαβε τη δέκατη θέση. Ο Έλληνας ιστιοπλόος έμεινε 1 λεπτό και 57 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή της κούρσας, τον Εσθονό Ντένις Κάρπακ, που τερμάτισε πρώτος σε 1:02:03. Ο Μιττάκης βρίσκεται στην 13η θέση της γενικής κατάταξης με 53 βαθμούς ποινής, την ώρα που προηγείται ο Δανός Γιόνας Χογκ-Κρίστενσεν με 7 βαθμούς ποινής.

Ο Χειμώνας 41ος στην τρίτη κούρσα, πρώτος ο Κοντίδης
Ο Βαγγέλης Χειμώνας κατέλαβε την 41η θέση επί συνόλου 49 συμμετεχόντων στην τέταρτη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Laser, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Έλληνας ιστιοπλόος έμεινε 4 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα πίσω από τον Κύπριο Παύλο Κοντίδη, ο οποίος, μετά την τρίτη κούρσα, τερμάτισε πρώτος και στην τέταρτη, με χρόνο 1:02:23.

Στη γενική κατάταξη και μετά τις πρώτες τέσσερις ιστιοδρομίες, ο Κοντίδης είναι δεύτερος με 15 βαθμούς ποινής, ενώ ο Χειμώνας είναι 24ος με 94 βαθμούς ποινής. Στην κορυφή της γενικής βρίσκεται ο Αυστραλός Τομ Σλίνγκσμπι με 11 βαθμούς ποινής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο