Πέρασαν με άνεση στον 4ο γύρο του Ρολάντ Γκαρός Ντζόκοβιτς, Ναδάλ και Μάριτς
Χωρίς να ιδρώσει προκρίθηκε ο Ράφαελ Ναδάλ στον τέταρτο γύρο του Ρολάντ Γκαρός, αφού επικράτησε 3-0 σετ (6-1, 6-3, 6-0) του Κροάτη Αντόνιο Βέιτς. Νίκη με δυσκολία για τον Ντζόκοβιτς. Eύκολη ήταν και η επικράτηση του Αντι Μάρεϊ.
Χωρίς να ιδρώσει προκρίθηκε ο Ράφαελ Ναδάλ στον τέταρτο γύρο του Ρολάντ Γκαρός, αφού επικράτησε 3-0 σετ (6-1, 6-3, 6-0) του Κροάτη Αντόνιο Βέιτς. Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός θυμίζοντας κατά διαστήματα τον ασταμάτητο Ναδάλ που βλέπαμε πριν τον τραυματισμό του. Ο Βέιτς, που είχε κάνει την έκπληξη στον προηγούμενο αποκλείοντας τον Νικολάι Νταβιντένκο, αποδείχτηκε «χαμηλό» εμπόδιο για τον Ναδάλ παίρνοντας μόνο τέσσερα games.
Παράλληλα ο Νόβακ Ντζόκοβιτς, Νο 2 στον κόσμο, προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά τένις Ρολάν Γκαρός στη Γαλλία, όπου στόχος του είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Ο Σέρβος τενίστας, επικράτησε δύσκολα του Αργεντινού, Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο (Νο 25), με 6-3, 3-6, 6-3 και 6-2. Επόμενος αντίπαλος του Σέρβου πρωταθλητή θα είναι ο Γάλλος, Ρισάρ Γκασκέ (Νο 13 στην παγκόσμια κατάταξη).
Eύκολη ήταν και η επικράτηση του Αντι Μάρεϊ επί του Γερμανού Μίκαελ Μπέρερ 3-0 (6-2, 6-3, 6-3) παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στο δεύτερο σετ. Ο Βρετανός «γύρισε» τον δεξιό του αστράγαλο στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ , όμως ο τραυματισμός του δεν αποδείχτηκε τελικά σοβαρός, επέστρεψε στο ματς και πήρε εύκολα άνετα τελικά την πρόκριση.
Στην άλλη αναμέτρηση ο Σέρβος Βίκτορ Τροϊτσκι επικράτησε 3-1 σετ (6-4, 3-6, 6-3, 6-4) του Ουκρανού Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ.
Στις γυναίκες εύκολο έργο είχαν τα φαβορί με το νούμερο εννιά Βικτόρια Αζαρένκα να κερδίζει 2-0 σετ (6-3, 6-2) της Ρομπέρτα Βίντσι, η Πέτρα Κβίτοβα κέρδισε 2-0 (6-4, 6-2) την Βάνια Κινγκ και η Να Λι ξεπέρασε 2-0 (6-2, 6-2) τον εμπόδιο της Σοράνα Κιρστέα.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Προκρίσεις στην τελική φάση των προκριματικών του Μουντιάλ για Ιταλία, Κόσοβο, Δανία, Πολωνία και Σουηδία, ενώ στα πέναλτι πέρασαν Τσέχοι και Βόσνιοι. - Δείτε τα ζευγάρια των τελικών.
Σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να μιλήσει με τον γιο του Στογιάκοβιτς και να τον πείσει να διαλέξει την Εθνική Σερβίας, αντί της Ελλάδας.