Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Περίπατο» έκανε στο ντέρμπι της Α1 πόλο ανδρών ο Ολυμπιακός

«Περίπατο» έκανε στο ντέρμπι της Α1 πόλο ανδρών ο Ολυμπιακός

Θεωρητικά ήταν ντέρμπι, καθώς έπαιζε ο πρώτος κόντρα στον τρίτο της βαθμολογίας. Όμως, στην πισίνα τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός νίκησε και στον Πειραιά τον Παναθηναϊκό με 11-5, δείχνοντας ότι πλήρης δεν έχει αντίπαλο. Μάλιστα, κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, όπου προηγήθηκε με 4-0. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα...

Θεωρητικά ήταν ντέρμπι, καθώς έπαιζε ο πρώτος κόντρα στον τρίτο της βαθμολογίας. Όμως, στην πισίνα τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός νίκησε και στον Πειραιά τον Παναθηναϊκό με 11-5, δείχνοντας ότι πλήρης δεν έχει αντίπαλο. Μάλιστα, κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, όπου προηγήθηκε με 4-0.

Αυτό βοήθησε τους Ερυθρόλευκους να… κατεβάσουν ταχύτητα και να συνεχίσουν με αγώνα συντήρησης, χωρίς καμία στιγμή να ανησυχήσουν για το «τρίποντο» σε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ». Οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας του Πειραιά ήταν οι Φουντούλης και Ντόσκας, που πέτυχαν τέσσερα και πέντε γκολ, αντίστοιχα. Οι συγκεκριμένοι δύο πολίστες ήταν και αυτοί που έδωσαν το αρχικό μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα τους.

Ο Βαγγέλης Πάτερος (τεχνικός Ολυμπιακού) δεν φάνηκε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, καθώς πιστεύει ότι η ομάδα του θα μπορούσε να σημειώσει ακόμη πιο άνετη νίκη. Εκανε όμως ειδική μνεία στον κόσμο του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον κόσμο, όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για όλη την προσπάθεια που κάνει για μας. Το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο για εμάς. Η αποβολή του Γιώργου μας αποσυντόνισε λίγο. Η μόνη δικαιολογία που βρίσκω είναι ότι η μισή ομάδα δεν ήταν εδώ, δήλωσε αρχικά για την εικόνα του ματς.

Και συνέχισε, δίνοντας υπόσχεση στους οπαδούς: «Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Χρειάζεται πολύ μεγάλη ψυχή γι’ αυτό που κάνουν. Να υποσχεθώ στον κόσμο ότι θα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο, όποιο κι αν είναι το μέλλον μας».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φάνης Κουντουδιός, τόνισε: «Ήταν εξαρχής δύσκολο παιχνίδι το οποίο έγινε ακατόρθωτο όταν χάσαμε τον Γιώργο Αφρουδάκη. Δεν παίξαμε καλά, ούτε χωρίς τον Γιώργο πάντως. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και συνεχίζουμε».

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 3-3, 3-1, 1-1
Ολυμπιακός (Βαγγέλης Πάτερος): Ντόσκας 5, Φουντούλης 4, Κομάντινα, Μπλάνης
Παναθηναϊκός (Φάνης Κουντουδιός): Στελάτος 2, Καφετζόπουλος 2, Φαναριώτογλου

Στα υπόλοιπα…

Mπορεί μέχρι τα μέσα του τρίτου οκταλέπτου το σκορ να ήταν 4-3 και το Παλαιό Φάληρο να άρχισε να πιστεύει στο «θαύμα», αλλά μια… γκαζιά της Βουλιαγμένης σε εκείνο το σημείο έφερε το σκορ σε επίπεδα θριάμβου. 12-3 τελικά νίκησε η ομάδα του Λαιμού για να μείνει στο κυνήγι του Ολυμπιακού για την πρώτη θέση.

Μεγάλη νίκη με 9-8 που του εξασφαλίζει ουσιαστικά την παραμομή στην κατηγορία, πήρε ο ΝΟΠ στην Πάτρα επί του Εθνικού. Το ματς ήταν αμφίρροπο σε όλη τη διάρκειά του, με τη νίκη να καταλήγει στους γηπεδούχους μετά από γκολ του Αντίοχου ακριβώς στη λήξη της αναμέτρησης.

Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 9-6, πήρε τη νίκη κόντρα στο Καλαμάκι, ο Πανιώνιος. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν σχεδόν δύο οκτάλεπτα με παίκτες από την εφηβική ομάδα, καθώς ακολουθεί στις 9 Απριλίου ο πρώτος τελικός του Len Trophy. Επομένως, αυτός ο αγώνας ήταν μία ευκαιρία για να ξεκουραστούν αρκετοί βασικοί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (11η αγωνιστική)

Σάββατο (02/04)

ΠΑΟΚ – ΝΕ Πατρών 5-0 (α.αγ.)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 11-5

ΝΟ Πατρών – Εθνικός 9-8
Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 1-2, 2-1
Οι σκόρερ
ΝΟΠ: Αναστασιάδης 1, βρανίσεβιτς 2, παπαδέας 2, Αντίοχος 2, Κανελλόπουλος 2

Εθνικός: Καψοκόλης 2, Βατάκης 1, Κατρουζανάκης 1, τέτερης 1, Χαραλανμοπόπουλος 2, Νίκιτς 1
Βουλιαγμένη – Π. Φάληρο 12-3
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 3-2, 5-0
Οι σκόρερ
Βουλιαγμένη: Καρούντζος 4, Βλαχόπουλος 3, Τίκγας 1, Κουλιεράκης 1, Βουλγαράκης 1, Γούνας 1, Βελόνιας 1.
Φάληρο: Μανώλης 1, Αγγελίδης 1, Γιου Λι 1.

Πανιώνιος – Καλαμάκι 9-6

Κυριακή (03/04)

11:00 Χίος – Λάρισα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο