Οι αποκαλύψεις Κούγια φέρνουν Βοργιά και Δαλούκα έναντι του αθλητικού εισαγγελέα
Ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου κάλεσε την Παρασκευή στο γραφείο του για κατάθεση τον παλαιό διαιτητή Σωτήρη Βοργιά και τον πρώην διεθνή ρέφερι Γιώργο Δαλούκα, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Αλέξης Κούγιας.
Λιαμίρας Σάββας
Ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου κάλεσε την Παρασκευή στο γραφείο του για κατάθεση τον παλαιό διαιτητή Σωτήρη Βοργιά και τον πρώην διεθνή ρέφερι Γιώργο Δαλούκα, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Αλέξης Κούγιας.
Ενδεχομένως το ίδιο να συμβεί και με τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Ο κ. Σιμιτζόγλου θα μελετήσει την κατάθεση που έδωσε την Τετάρτη ο Αλέξης Κούγιας στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου και εφόσον του προκύψουν ερωτήματα, θα καλέσει για κατάθεση και τον πρόεδρο της Παναχαϊκής.
Επίσης δεν αποκλείεται να κληθούν εμπλεκόμενοι για καταθέσεις ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο, σε μια off the record συζήτηση, όπως είθισται να αποκαλείται στη δημοσιογραφική διάλεκτο.
Η μόνη εξέλιξη από πλευράς Πολιτείας, το μόνο χειροπιαστό είναι οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, στον ραδιοφωνικό σταθμό Nova ΣΠΟΡ FM 94,6, σύμφωνα με τις οποίες ρίχνει το «μπαλάκι» στη δικαιοσύνη.
«Οι κασέτες είναι παράνομο να χρησιμοποιηθούν, οι καταθέσεις όμως από άτομα όχι. Βλέπω ότι αργεί η ποινική δικαιοσύνη στην υπόθεση των φερόμενων στημένων παιχνιδιών, που και εκεί θεωρώ πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά».
Ο κ. Μπιτσαξής υποστηρίζει ότι πρέπει να προχωρήσει η έρευνα της δικαιοσύνης για το αν υπάρχει ομάδα ανθρώπων που επιχείρησε να στήσει κάποια παιχνίδια, έστω και… ανεπιτυχώς, βάσει των όσων ακούγονται στις κασέτες, ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για «κάτι συγκυριακό ή αν πράγματι υπάρχουν κάποιοι που έχουν στήσει παράγκα».
Τέλος, η θέση της ΕΠΟ πέρα από τα ευχολόγια και τις ανούσιες εκφράσεις, που κοινοποιήθηκαν μέσω της ανακοίνωσης που εξεδόθη χθες είναι ότι ο πρόεδρος Σοφοκλής Πιλάβιος «περιμένει να λάβει το υλικό για να ακολουθηθεί η ορθή διαδικασία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης
- Κακοκαιρία στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές – Τα νότια προάστια μετρούν τις πληγές τους
- Ποια είναι τα σενάρια για να βρεθεί στο Top 8 ο ΠΑΟΚ – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού (pic)
- Κακοκαιρία: Πάνω από 1.500 κλήσεις δέχτηκε Πυροσβεστική στην Αττική
- Κρίστι Νόεμ, η αδυσώπητη «ICE Barbie» του Ντόναλντ Τραμπ
- Λάρισα: Ένοχοι δυο γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο την περίοδο της πανδημίας
- Τραμ: Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα επαναλειτουργήσουν οι σταθμοί που κλείνουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442