Ο γιατρός Λ.Νικολάου κατέθεσε στη δίκη «Κεντέρη – Θάνου»
Με την κατάθεση του ορθοπεδικού, Λάκη Νικολάου, συνεχίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η εκδίκαση της υπόθεσης Kεντέρη - Θάνου, η οποία ξεκίνησε έπειτα από επτά αναβολές. Ο γιατρός, Λάκης Νικολάου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι από όσα γνωρίζει, οι δύο αθλητές εισήχθησαν με αντικειμενικά κριτήρια στο ΚΑΤ. Σε ερώτηση του προέδρου αν ένας ασθενής μπορεί να ξεγελάσει τους γιατρούς, ο ορθοπεδικός απάντησε ότι «μπορεί, αλλά όχι επ' αόριστον». Όπως τόνισε, ένας γιατρός μπορεί να ξεγελαστεί το πολύ τις δύο πρώτες ημέρες.
Με την κατάθεση του ορθοπεδικού, Λάκη Νικολάου, συνεχίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η εκδίκαση της υπόθεσης Kεντέρη – Θάνου, η οποία ξεκίνησε έπειτα από επτά αναβολές.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου, παραμονή της έναρξης των ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας εκτός από τους δύο αθλητές, είναι ο τότε προπονητής τους Χρήστος Τζέκος, έξι γιατροί του ΚΑΤ, αλλά και δύο πολίτες που είχαν δηλώσει αυτόπτες του επίμαχου ατυχήματος.
Ο γιατρός, Λάκης Νικολάου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι από όσα γνωρίζει, οι δύο αθλητές εισήχθησαν με αντικειμενικά κριτήρια στο ΚΑΤ, όπου είχαν παραμείνει πέντε ημέρες, καθώς εμφάνιζαν ζαλάδες εμετούς και κεφαλαλγίες.
Σε ερώτηση του προέδρου αν ένας ασθενής μπορεί να ξεγελάσει τους γιατρούς, ο ορθοπεδικός απάντησε ότι «μπορεί, αλλά όχι επ’ αόριστον». Όπως τόνισε, ένας γιατρός μπορεί να ξεγελαστεί το πολύ τις δύο πρώτες ημέρες.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως ο συνήγορος υπεράσπισης, κ. Δημητρακόπουλος, υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να καλέσει σε κατάθεση τους ιατροδικαστές κ.κ. Κουτσάφτη και Καρακούκη, οι οποίοι είχαν μελετήσει τους ιατρικούς φακέλους των δύο αθλητών.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.