Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αποκλεισμός για Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, πρόκριση για Γιουβέντους, Σίτι, Λίβερπουλ

Αποκλεισμός για Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, πρόκριση για Γιουβέντους, Σίτι, Λίβερπουλ

Τα περισσότερα φαβορί πήραν την Πέμπτη το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Η Γιουβέντους επικράτησε με 1-0 της Στουρμ Γκρατς, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 2-0 την Τιμοσοάρα, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε η Λιλ τη Βασλούι και η Νάπολι την Ελφσμποργκ. Απογοήτευση για το κυπριακό ποδόσφαιρο με τον αποκλεισμό της Ομόνοια και του ΑΠΟΕΛ. Η Λίβερπουλ κατάφερε να πετύχει την ανατροπή, να επικρατήσει της Τράμπζονσπορ με 2-1 και να προκριθεί στους ομίλους. Εκτός διοργάνωσης έμειναν και οι Αστον Βίλα, Γαλατάσαραϊ.

Τα περισσότερα φαβορί πήραν την Πέμπτη το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Η Γιουβέντους επικράτησε με 1-0 της Στουρμ Γκρατς, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 2-0 την Τιμοσοάρα, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε η Λιλ τη Βασλούι και η Νάπολι την Ελφσμποργκ. Απογοήτευση για το κυπριακό ποδόσφαιρο με τον αποκλεισμό της Ομόνοια και του ΑΠΟΕΛ. Εκτός διοργάνωσης έμειναν και οι Αστον Βίλα, Γαλατάσαραϊ.

Χάρη στο γκολ του Ντελ Πιέρο στο 53ο λεπτό, η Γιουβέντους επικράτησε με 1-0 της Στουρμ και, σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-1 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, εξασφάλισε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Η Σίτι υπερασπίστηκε το εκτός έδρας 1-0 και πετυχαίνοντας δύο ακόμα γκολ στο Μάντσεστερ, άφησε εκτός διοργάνωσης την Τιμισοάρα. Ο Ράιτ Φίλιπς στο 43′ και ο Μπογιάτα στο 59′ διαμόρφωσαν το τελικό 2-0 για τους πολίτες του Μαντσίνι. Με το ίδιο σκορ κέρδισε τη Βασλούι η Λιλ, χάρη στα τέρματα των Καμπάγιε με πέναλτι στο 69′ και του 80′ στο Τσεντζού.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς ήταν η εντός έδρας ήττα της Αστον Βίλα με 3-2 από την Ραπίντ Βιέννης, αποτέλεσμα που άφησε τους «χωριάτες» εκτός Ευρώπης, αλλά και το 1-1 ανάμεσα στην Καρπάτι και τη Γαλατασάραϊ, που σε συνδυασμό με το 2-2 από το πρώτο παιχνίδι, άφησε εκτός διοργάνωσης την ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ για περισσότερα από 75 λεπτά, αλλά η Λίβερπουλ κατάφερε να πετύχει την ανατροπή, να επικρατήσει της Τράμπζονσπορ με 2-1 και να προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

Στην κλήρωσης της Παρασκευής (27/08) θα βρεθεί και η Αϊντχόφεν, που συνέτριψε τη Σιμπίρ με 5-0, αλλά και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που κέρδισε εκτός έδρας την Μπρόντμπι με 3-0.

Εκτός διοργάνωσης έμεινε η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά, που γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 από την Ουτρέχτη στην έδρα της. Ο Έλληνας διεθνής αγωνίστηκε για 72 λεπτά.

Αν και βρέθηκε να χάνει από το 4ο μόλις λεπτό, η Λίβερπουλ έφυγε με το υπέρ της 2-1 από την Τραπεζούντα και, σε συνδυασμό με το 1-0 του Ανφιλντ, πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους.

Ο Γκουτιέρεζ άνοιξε το σκορ για την Τράμπζονσπορ στο 4′ και οι «Reds» κατάφεραν να ισοφαρίσουν 79 λεπτά αργότερα, χάρη στο αυτογκόλ του Κατσάρ.

Το τελικό 2-1 και την πρόκριση σφράγισε ο Κάουτ στο 88′. Να σημειωθεί ότι ο Σωτήρης Κυργιάκος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 από τη Σιμπίρ, η Αϊντχόφεν που κέρδισε με 5-0 και εξασφάλισε μία θέση για την κλήρωση της Παρασκευής.

Η Βιγιαρεάλ επικράτησε με 2-1 της Ντνεπρ και σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό, 5-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Με το γκολ του Μπάριος στο 91′ η Ντόρτμουντ έκανε το 2Χ2 απέναντι στην Κάραμπαγκ και πήρε και τυπικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Δύσκολο εκτός έδρας έργο είχε η Σπόρτινγκ, μετά την ήττα με 2-0 από την Μπρόντμπι στη Λισαβόνα. Οι Πορτογάλοι, όμως, πέτυχαν την ανατροπή και προκρίθηκαν στους ομίλους της διοργάνωσης. Ήρωας του αγώνα ήταν ο Ντζάλο που στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 3-0 και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

Εκτός Ευρώπης Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ

Σε πολύ άσχημη βραδιά για τις κυπριακές ομάδες εξελίχθηκε η Πέμπτη, αφού Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσαν να προκριθούν στους ομίλους του Europa League.

Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Μέταλιστ Χάρκιβ, σκορ το οποίο σε συνδυασμό με την ήττα 1-0 του πρώτου παιχνιδιού στην Κύπρο, τερμάτισε τα όνειρα για είσοδο στους ομίλους.

Τον αποκλεισμό όμως γνώρισε και ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος… έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του, αφού ισοφαρίζοντας το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού στην Ισπανία, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, όπου… αυτοκτόνησε. Μοιραίος για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ο Ανθος Σολωμού, ο οποίος στο 97′ με αυτογκόλ, χάρισε την πρόκριση στους αντιπάλους του.

ΑΠΟΕΛ – Χετάφε 1-1

Την απόλυτη πρωτοβουλία κινήσεων είχαν οι γηπεδούχοι σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ελέγχοντας το παιχνίδι και φτάνοντας πολύ κοντά στο γκολ, το οποίο όμως άργησε. Στο 17′ οι Κύπριοι πραγματοποίησαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία, όταν η κεφαλιά του Σολάρι πέρασε μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Η δεύτερη ευκαιρία ήρθε 4 λεπτά αργότερα, όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι εις βάρος της Χετάφε και ο Χαραλαμπίδης αστόχησε από τα έντεκα βήματα, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Το γκολ όμως ήρθε στο 41′, όταν μετά από… μαγική πάσα του Σολάρι στον Αλμέιδα, ο τελευταίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.

Οι Κύπριοι… έσβησαν τις μηχανές στο δεύτερο μέρος, δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να βγουν στην επίθεση και να απειλήσουν πολλές φορές την εστία του Χιώτη. Ο έμπειρος πορτιέρο όμως… είχε κατεβάσει ρολά, σώζοντας την ομάδα του στο 58′, το 72′ και το 76′ και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος των κυπρίων, αφού μετά από ένα μοιραίο λάθος του Σολωμού στο 97′, ο παίκτης έβαλε αυτογκόλ, στέλνοντας την Χετάφε στους ομίλους του Europa League.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σολωμού, Πάολο Ζόρζε, Γκριντσάροφ, Μποαβεντούρα (90+1′ Πουρσαϊτίδης), Μοραίς, Πίντο, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (74′ Τρικόφσκι), Αίλτον, Σολάρι (74′ Μπρούερς)

ΧΕΤΑΦΕ: Ουστάρι, Ντίαζ, Αλμπίν (91′ Μοσκέρα), Παρέχο, Μανού, Ράφα, Ρίος (46′ Αριθμέντι), Μπόατεγκ, Μαρσάνο, Τόρες, Κολούγκα (75′ Μικού)

Μέταλιστ Χάρκιβ – Ομόνοια 2-2

Χρειάστηκε να περάσει μισή ώρα για γίνει η πρώτη φάση στο παιχνίδι και αυτή ανήκε στην Ομόνοια. Ήταν στο 31′ όταν ο Λεάντρο έκανε το γύρισμα στον Στάρτσεφ, ενώ ο Ντάβιντσον στην επαναφορά σούταρε δυνατά, οι αμυντικοί όμως της Μέταλιστ απομάκρυναν. Σε γενικές γραμμές η Ομόνοια δεν απειλήθηκε πολύ, αντιθέτως έδειξε ότι κυνηγούσε το γκολ, οι εξαιρετικά επικίνδυνες αντεπιθέσεις όμως που έβγαζε, σταματούσαν στις κακές τελικές πάσες και τα σουτ.

Ό,τι δεν κατάφερε να πετύχει στο πρώτο μέρος, ήρθε στην επανάληψη, αφού στο 60′ μετά από τραγικό λάθος του Στάρτσεφ, ο Λεάντρο προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ. Η συνέχεια επεφύλασσε… πολλά γκολ, αφού οι Κύπριοι διπλασίασαν τα γκολ τους με τον Ρενχίφο να σουτάρει σε κενή εστία, μετά από τρία μόλις λεπτά.

Τα γρήγορα όμως γκολ… δεν έμειναν αναπάντητα, αφού οι Ουκρανοί σε διάστημα 5 λεπτών έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, με δύο γκολ, στο 66′ με τον Ντέβιτς και στο 71′ με τον Χαβιέ.

Το 2-2 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, θέτοντας εκτός συνέχειας την κυπριακή ομάδα και χαρίζοντας την πρόκριση στους ομίλους του Europa League στους Ουκρανούς.

ΜΕΤΑΛΙΣΤ: Στάρτσεφ, Ρόμαντσουκ, Βιλάγκρα, Μπερεζόφτσουκ (87′ Μπορντιάν), Σελάγεφ (67′ Ολίνιουκ), Βαλιάγεφ, Εντμάρ, Χαβιέρ (89′ Πσένιτσικ), Φινίνιο, Ομπράντοβιτς, Ντέβιτς

ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Ντάβιντσον, Μπουθόν, Βέντζελ, Χαραλάμπους (86′ Εσπασαντίν), Λεάντρο, Κασέκε (80′ Ρουέδα), Αβραάμ, Μακρίδης (76′ Αλωνεύτης), Εφραίμ, Ρενχίφο

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών αγώνων των πλέι-οφ

Την Τρίτη 24 Αυγούστου

Ανόρθωση – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2 (76′ Καφού – 85′ Ντούμπια, 89′ Γκονζάλεζ) (0-4)

Και την Πέμπτη 26 Αυγούστου

Ντιναμό Μινσκ – Μπριζ 2-3 (47′ Τσουκλέι, 90′ Ντράγκουν – 5′ πεν., 32′ πεν. Χόεφκενς, 26′ Νταλμάτ) (1-2)
Καραμπάγκ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-1 (90’+1 Μπάριος) (0-4)
Ακτόμπε – ΑΖ Αλκμααρ 2-1 (67′, 89′ Τλέσεβ – 10′ Βερνμπλούμ) (0-2)
Μαριτίμο – Μπάτε Μπορίσοφ 1-2 (90′ Κανού – 52′ Πάβλοβ, 90’+2 Σκάβις) (0-3)
Λοκομοτίβ Μόσχας – Λωζάνη 3-4 στα πέναλτι, 1-1 η κανονική διάρκεια (85′ Αλίγιεβ – 17′ Σίλβιο) (1-1)
Ντεπρ Μογκίλεφ – Βιγιαρεάλ 1-2 (19′ Γιουρτσένκο – 45’+1 Νιλμάρ, 90’+1 Ρούμπεν) (0-5)
Ελσίνκι – Μπεσίκτας 0-4 (15′ Κουαρέσμα, 67′ Γκούτι, 77′ Ουισάλ, 90’+3 Χολόσκο) (0-2)
Αούστρια Βιέννης – Αρης 1-1 (56′ Λιντζ – 42′ Ρουίς) (0-1)
Μέταλιστ Χάρκιβ – Ομόνοια 2-2 (66′ Ντέβιτς, 71′ Χαβιέ – 60′ Λεάντρο, 64′ Ρενχίφο) (1-0)
Μπρόντμπι -Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-3 (45’+1 Εβάλντο, 75′ Κοέλο, 90’+1 Ντζάλο) (2-0)
ΑΠΟΕΛ – Χετάφε 1-1 (41′ Αλμέιδα – 98′ Ντίας) (0-1)
Ουνιρέα – Χάιντουκ 1-1 (2′ Μπιλάσκο – 88′ Βούκουσιτς) (1-4)
Λίτεξ Λόβετς – Ντέμπρετσεν 1-2 (68′ Νιφλόρε – 53′ Μπενγόνο, 81′ Τσζίτκοβιτς) (0-2)
Γκρασχόπερς – Στεάουα Βουκουρεστίου 1-0, 3-4 στα πέναλτι (77′ Σάλατιτς) (0-1)
Τραμπζονσπόρ – Λίβερπουλ 1-2 (4′ Γκουτιέρεζ – 83′ αυτ. Κατσαρ, 88′ Κάουτ) (0-1)
Λέφσκι Σόφιας – ΑΙΚ Στοκχόλμης 2-1 (49′ Μλαντένοβ, 51′ Ντεμπέλε – 11′ Μπανγκούρα) (1-0)
Αϊντχόφεν – Σιμπίρ 5-0 (38′ Μπεργκ, 56′ Ενχελααρ, 64′ Τοϊβόνεν, 73′, 90′ πεν. Ντζσουτζσάκ) (0-1)
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παρί Σεν Ζερμέν 4-3 (48, 90’+5 Ατάρ, 68′ Αβιντόρ, 83′ πεν. Μεντουντζανίν – 40′ πεν. Χοαράου, 64′ Ζιουλί, 90’+3 Νενέ) (0-2)
Ταβρία Σιμφέροπολ – Μπάγερ Λεβερκούζεν
Γκεντ – Φέγενορντ 2-0 (34′ Σουμαχόρο, 61′ Κουλιμπάλι) (0-1)
ΑΕΚ – Νταντί Γιουνάιτεντ 1-1 (23′ Ντιοπ – 78′ Ντέιλι) (1-0)
Στουτγκάρδη – Σλόβαν Μπρατισλάβα 2-2 (56′ Γκέμπχαρτ, 64′ Γκέντνερ – 9′ Ντομπρότκα, 53′ Σιλβέστρ) (1-0)
Λεχ Πόζναν – Ντνίπρο 0-0 (1-0)
Ουτρέχτη – Σέλτικ 4-0 (12′ πεν., 19′ πεν. 46′ Βολφσβίνκελ, 62′ Μαγκουάιρ) (0-2)
ΤΝΣ – ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-2 (13′ Ουίλιαμς, 61′ Εβανς – 10′ Ακουάρο, 79′ Τιμπόνι) (0-3)
Καρπάτι Λβιβ – Γαλατασαράι 1-1 (90’+3 Φεντέτσκι – 90’+1 Ιλμάζ) (2-2)
Μάριμπορ – Παλέρμο 3-2 (14′ Μάρκος, 58′ Ιλισιτς, 89′ Αντζέλκοβιτς – 62′, 68′ Ερνάντεζ) (0-2)
Λιλ – Βασλούι 2-0 (69′ πεν. Καμπαγιέ, 80′ Τσεντζού) (0-0)
Ελφσμποργκ – Νάπολι 0-2 (29′, 38′ Καβανί) (0-1)
Γιουβέντους – Στουρμ Γκρατς 1-0 (53′ Ντελ Πιέρο) (2-1)
Αστον Βίλα – Ραπίντ Βιέννης 2-3 (22′ Αγκμπνλαχόρ, 77′ Χέσκεϊ – 52′ Νουχίου, 78′ Σονλέιτνερ, 81′ Γκάρτλερ) (1-1)
Μάδεργουελ – Οντένσε 0-1 (28′ Ουτάκα) (1-2)
Φενερμπαχτσέ – ΠΑΟΚ 1-1 (50′ Εμρέ – 102′ Μουσλίμοβιτς) (0-1)
Μάντσεστερ Σίτι – Τιμισοάρα 2-0 (43′ Ράιτ Φίλιπς, 59′ Μπογιάτα) (1-0)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Γκιόρι 2-1 (45’+2 πεν, 84′ πεν. Σαμίρ – 17′ Κεολίν) (2-0)
Πόρτο – Γκενκ 4-2 (36′, 59’πεν., 63′ Χαλκ, 53′ Φερνάντο – 22′, 56′ Βόζεν) (3-0)

www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο