Ο Μάιος στο Μουσείο Ηρακλειδών
Ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων και δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά και όχι μόνο, έχει προγραμματίσει για τον Μάιο το Μουσείο Ηρακλειδών, προσδοκώντας να φέρει το ελληνικό κοινό κοντά στα μουσεία. Α) Εικαστικά Εργαστήρια με αφορμή τη ζωή και το έργο του Edgar Degas (ζωγραφική-σχέδιο–γλυπτική) Για παιδιά 8 – 12 ετών Επιμέλεια/διδασκαλία: Pascaline Bossu Πρόγραμμα τεσσάρων δίωρων συναντήσεων: […]
Για παιδιά 8 – 12 ετών
Επιμέλεια/διδασκαλία: Pascaline Bossu
Πρόγραμμα τεσσάρων δίωρων συναντήσεων:
– Σάββατο 8 Μαΐου 2010, ώρα 13:30 – 15:30
– Σάββατο 15 Μαΐου 2010, ώρα 13:30 – 15:30
– Σάββατο 22 Μαΐου 2010, ώρα 13:30 – 15:30
– Σάββατο 29 Μαΐου 2010, ώρα 13:30 – 15:30
Το συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο ανέρχεται σε 80€, συμπεριλαμβανομένων των υλικών.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θεωρείται απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Πληροφορίες-Δηλώσεις στην κυρία Ελένη Μ. Νομικού, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00, τηλ.: 210 3461-981, enomikou@herakleidon-art.gr
Β) Συνεργασία με το WWF Ελλάς:
1. Έκθεση φωτογραφίας του Andrea Bonetti, με τίτλο «Θησαυροί της Ελληνικής Φύσης», στην αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, από την Παρασκευή 14 Μαΐου έως την Κυριακή 30 Μαΐου 2010.
2. Οικολογικό Εργαστήρι για παιδιά Δημοτικού με θέμα «Βιοποικιλότητα και Απειλούμενα Είδη» από την Ελένη Σβορώνου, στην αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την Κυριακή 16 Μαΐου 2010, ώρα 12:00 – 14:00
Γ) Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών
Το Μουσείο Ηρακλειδών, συμμετέχοντας στις κοινές δράσεις του Δικτύου, πρόκειται να φιλοξενήσει, από την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010, στην εσωτερική αυλή του, μέρος της έκθεσης με τίτλο: «Ερυσίχθων. Σύγχρονη ανάγνωση του μύθου», η οποία διοργανώνεται από το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στο πλαίσιο ευρύτερου Προγράμματος με θεματικό πλαίσιο «Δάσος-Ζωή-Πολιτισμός» με στόχο την ευαισθητοποίηση, κυρίως των νέων, σε θέματα διαχείρισης του περιβάλλοντος.
Η έκθεση, ως σύνολο, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λ. Κανελλόπουλος», στην Ελευσίνα, τον Ιούλιο και Αύγουστο, και στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε διάφορες ελληνικές πόλεις.
Δ) Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων
Σάββατο, 15 Μαΐου 2010
Η «Νύχτα των Μουσείων» (La Nuit des Musees) θεσπίστηκε το 2005 από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, που αποτελεί το φορέα-συντονιστή του εορτασμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Αποσκοπώντας στην προσέλκυση νέων ομάδων κοινού, η «Νύχτα των Μουσείων» πραγματοποιείται μία ημέρα το χρόνο, κατά την οποία τα μουσεία, που συμμετέχουν στον εορτασμό, παραμένουν ανοικτά με ελεύθερη είσοδο από τη δύση του ηλίου έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα, ενώ παράλληλα διοργανώνουν εκδηλώσεις εορταστικού χαρακτήρα.
Ο φετινός εορτασμός συνδέεται με το «Παγκόσμιο Έτος Επαναπροσέγγισης Πολιτισμών» της UNESCO. Στο Μουσείο Ηρακλειδών, τη Νύχτα των Μουσείων 2010, θα παρουσιαστεί το «Μάθημα Μπαλέτου».
Η πιανίστα Μαρία Αλούπη θα ερμηνεύσει στο πιάνο μουσική που συνοδεύει μαθήματα τάξεων μπαλέτου, των F. Chopin, R. Schumann, C. Debussy, E. Satie και άλλων, ενώ η βραδιά θα πλαισιωθεί χορευτικά από τις Σχολές Χορού DanceWay.
Η εκδήλωση θα υποστηριχθεί από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Μετά τη δύση του ήλιου, η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Το ωράριο του Μουσείου θα παραταθεί μέχρι ώρα 1:00 π.μ.
Ε) Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων
Τρίτη 18 Μαΐου 2010
Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».
Ο φετινός εορτασμός έχει τίτλο «Μουσεία για Κοινωνική Αρμονία».
Το Μουσείο Ηρακλειδών συμμετέχει στον εορτασμό, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο στην έκθεση και δωρεάν ξενάγηση (ώρα 13:00 μ.μ.).
Τις απογευματινές ώρες και μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ο ραδιοφωνικός σταθμός KOSMOS 93.6 FM θα επιλέξει «Γαλλικές Νότες» και άλλες μουσικές από τη δισκοθήκη του, ειδικά για την ημέρα, ζωντανά, στο χώρο του Μουσείου!
Η εκδήλωση θα υποστηριχθεί από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Μουσείο Ηρακλειδών
Ωράριο: Τρίτη – Σάββατο: 13:00 – 21:00 και Κυριακή: 11:00 – 19:00
Δευτέρα: κλειστά
Herakleidon, Experience in Visual Arts
Ηρακλειδών 16, 118 51 Θησείο
Τηλ. 210 34 61 981
Στάση Μετρό: Θησείο
www.herakleidon-com
info@herakleidon-art.gr
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442