Σεβασμός και προσοχή στην Ελλάδα από Τάνιεβιτς και Τούρκογλου
Μπόγκνταν Τάνιεβιτς και Χέντο Τούρκογλου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την εθνική μας ομάδα. Ο τεχνικός και ο σούπερ σταρ των Τούρκων τόνισαν ότι ο προημιτελικός της Παρασκευής χρειάζεται προσοχή και προσπάθεια, περισσότερη μάλιστα από τα προηγούμενα ματς.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Τουρκία στον πολύ μεγάλο προημιτελικό της Παρασκευής (18/9, 19:15), με τον Μπόγκνταν Τάνιεβιτς να μιλάει με μεγάλο σεβασμό για την ελληνική ομάδα.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας είπε τα καλύτερα για την Ελλάδα, ωστόσο προειδοποίησε ότι θα γίνει μεγάλη μάχη στο Κατοβίτσε: «Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή και υψηλού επιπέδου ομάδα και μην ξεχνάμε πως ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2005. Έχει μεγάλη πείρα από τέτοιες διοργανώσεις, αλλά από την άλλη αν αντιμετωπίζαμε την Κροατία θα είχαμε έναν αντίπαλο με 10-11 παίκτες κλάσης», είπε ο Τάνιεβιτς, που συμπλήρωσε:
«Σεβόμαστε τους Έλληνες, αλλά γνωρίζουν κι εκείνοι καλά πως μπορούμε κι εμείς να παίξουμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Πιστεύω πως μπορούμε να συνεχίσουμε να αποδίδουμε καλά, αλλά το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας ενόψει του προημιτελικού».
Από την πλευρά του ο σταρ των Τούρκων, Χέντο Τούρκογλου, σχολίασε: «Παρά την ήττα μας από την Σλοβενία, πάμε στον προημιτελικό με καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Έχω πολλά να χρόνια να βρεθώ αντιμέτωπος με την Ελλάδα. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να την κερδίσουμε, αφού διαθέτει ποιοτικούς παίκτες με προσωπικότητα. Η Ελλάδα παίζει καλό μπάσκετ και θα πρέπει να είμαστε καλοί για να την κερδίσουμε».
Τέλος, ο Ομέρ Ονάν είπε: «Η Ελλάδα διαθέτει πολύ έμπειρη ομάδα, αλλά φαίνεται να είναι ασταθής στην απόδοσή της. Oι δυο ομάδες είναι γνωστές για την επιθετική τους άμυνας. Είναι ένα κομμάτι για το οποίο θα πρέπει να βρούμε λύση. Η Ελλάδα είναι τόσο καλή ομάδα που θα χρειαστεί να παίξουμε πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια για να την νικήσουμε και να προκριθούμε στην επόμενη φάση».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.